Care este compania de asigurări cu cele mai puține reclamații

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Groupama Asigurări a încheiat anul 2014 cu un rezultat pozitiv, în linie cu obiectivele anuale stabilite.

La bilanțul finalului de an, rezultatele indică o creștere a primelor brute subscrise cu 3,56% până la valoarea de 581 milioane lei, cu excepția asigurărilor RCA și Riscuri Financiare. În 2014, reducerea  voluntară a expunerii pe RCA și Riscuri Financiare a generat o scădere a primelor totale subscrise cu  0,98%. Valoarea primelor brute subscrise totale, inclusiv RCA și Riscuri Financiare, a atins suma de 711 milioane lei.

„Anul 2014 a fost unul marcat de provocări şi proiecte ambiţioase, care ne-au asigurat atingerea obiectivului de profitabilitate. Groupama Asigurări a devenit o companie profitabilă, întărindu-şi în acelaşi timp poziţiile strategice, pe o piaţă de asigurări emergentă. Rămânem fideli parteneriatului pe termen lung cu clienții noștri, cărora le asigurăm o continuitate firească a activităților cotidiene în cazul producerii unui eveniment neprevăzut. În 2015 ne vom concentra pe inovație, atât la nivelul Grupului cât și la nivelul companiei noastre. Ne vom diferenția de ceilalți jucători din piață printr-o mai bună înțelegere a nevoilor clienților și astfel vom fi mai aproape de obiectivul strategic de a deveni asigurătorul preferat al românilor și de a menține un nivel sustenabil de profitabilitate”, a declarat François Coste, directorul general al Groupama Asigurări.

Astfel, în 2014 s‐au înregistrat rezultate tehnice pozitive ca urmare a unei politici prudente de tarifare și de subscriere. Asigurările de Viaţă au avut o contribuție în totalul primelor brute subscrise de 43 de milioane lei, în creștere cu 3% față de 2013, peste media de creștere a pieței de 0,47%, iar rezultatul tehnic net după comisionare este conform nivelului planificat pentru 2014.

Compania este lider pe linia de business Agro, cu o cotă de piață de 26% și ocupă locul al doilea pe liniile Property și Casco, cu o cotă de piață de 13,5% şi, respectiv, 20%.

Groupama este de asemenea unul dintre asigurătorii preferați de companiile din România și al patrulea jucător pe linia asigurărilor de sănătate, după doar un an și jumătate de la intrarea pe această piață.

În plus, pentru al doilea an consecutiv, Groupama Asigurări este compania cu cel mai mic număr de reclamații din top 5 asigurători generaliști, înregistrând o scădere a numărului acestora cu 29% față de anul anterior, având totodată și cea mai mică pondere a reclamațiilor întemeiate.

Groupama Asigurări România ocupă locul al 4‐lea în piața de asigurări din România, cu peste 1 milion de clienţi individuali şi peste 67.000 de companii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE