Cultivatorii de porumb, soia și grâu sunt cei mai buni clienți ai asigurătorilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Producătorii de porumb, grâu și soia, culturi care acoperă cea mai mare parte a suprafețelor agricole din Statele Unite, sunt și principalii beneficiari ai asigurărilor agricole federale.

În Statele Unite ale Americii funcționează un sistem de asigurări agricole la nivel național. În 1997, suprafețele cultivate cu porumb, soia și grâu cumulau 80% din totalul suprafețelor asigurate prin sistemul federal de asigurări agricole.

Inițial, sistemul acoperea doar o parte din culturi. Între timp, pe fondul diversificării culturilor, au fost introduse pe listă și alte culturi care pot fi asigurate. Astfel, în 2012, ponderea suprafețelor cultivate cu porumb, soia și grâu a scăzut cu 12%, până la 68%.

Cele mai multe asigurări pentru noile culturi au fost încheiate pentru pășuni, suprafețele cultivate cu furaje și terenuri agricole. Astfel, dacă în 1997 nu exista nicio asigurare pentru aceste categorii, în 2012 a fost asigurată o suprafață de  aproape 19,5 milioane de hectare. Totodată, au crescut și suprafețele cultivate cu sorg și bumbac asigurate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE