Groupama Asigurări este alături de agricultori şi fermieri, cu asigurări dedicate!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Dacă, în 2013, natura nu le-a creat probleme fermierilor, care au raportat supraproducții, în 2014 ploile abundente, inundațiile și seceta au determinat scăderi masive ale producției. Singurul aliat al producătorilor agricoli în fața calamităților rămâne asigurarea culturilor de toamnă, care, în contextul actual, devine o prioritate pentru fermieri.

În anul agricol 2013/2014, ploile și inundațiile au distrus munca agriculturilor. De exemplu, în urmă cu două luni, în Oltenia, cantitățile de apă au atins aproape 200 de litri pe metrul pătrat în decursul a trei zile. Sud-estul țării, în schimb, s-a confruntat cu secetă vara aceasta. La Călărași, în iulie, precipitaţiile nu au depășit 39 de litri pe metrul pătrat, iar la Brăila 27 de litri pe metrul pătrat. Luna august a fost deosebit de caldă, în special în regiunile sudice, sud-vestice și estice, unde temperaturile s-au apropiat de pragul de caniculă, fără ploi. Nici acum situația nu este bună, seceta punând în pericol culturile de toamnă, ca rapița, grâul sau orzul.

În aceste condiții, asigurarea culturilor de toamnă devine o prioritate pentru agricultori, în lumina unui an nou agricol dificil. În calitate de asigurător, suntem alături de comunitatea tuturor celor care îşi aduc contribuţia la dezvoltarea agriculturii. Identificarea, prevenirea şi reducerea riscurilor constituie elemente cheie pentru continuitatea afacerii unui fermier, iar în această arie beneficiem de o solidă expertiză locală şi internaţională, Groupama fiind lider de piaţă în Franţa pe segmentul asigurărilor agricole. Rolul nostru este să fim aproape de clienţii noştri fermieri şi să îi sprijinim, oferindu-le soluţii adaptate nevoilor lor.

În ceea ce priveşte portofoliul de asigurări, disponibil şi pe www.groupama.ro, compania noastră oferă fermierilor produse dedicate – asigurarea culturilor agricole, asigurarea pentru animale, păsări, peşti şi asigurarea utilajelor agricole.

De Asigurarea culturilor agricole pot beneficia persoanele fizice sau juridice care exploatează un teren agricol. Polița acoperă culturile de grâu, orz, orzoaică, rapiță, floarea-soarelui, porumb, cartof, sfeclă de zahăr, muștar, soia și nu numai, dar și livezile cu pomi fructiferi sau plantațiile cu viță de vie. Este o asigurare flexibilă, ce acoperă mai multe riscuri, precum grindină, incendiu (din orice cauză), furtună/uragan, ploaie torențială, îngheț târziu de primăvară și îngheț timpuriu de toamnă.

Suplimentar, în anumite condiții, pot fi acoperite și riscurile înghețului de iarnă. În cazul acestei polițe, suma asigurată pe hectar se stabilește prin înmulțirea producției medii la hectar cu suma asigurată pe kilogram, agreată de ambele părți.

Mai mult, pe lângă asigurarea în curs, se poate încheia o asigurare suplimentară, fie pentru creșterea sumelor sau kilogramelor asigurate inițial, fie pentru majorarea producției medii pe hectar asigurate, în situația în care producția așteptată este mai mare decât cea estimată la încheierea asigurării. Astfel, mai ales pentru culturile de toamnă, cum este cazul acestui sezon, în situația în care la ieşirea în primăvară beneficiarul consideră că aceste culturi au un potențial mai mare, pot solicita, în urma unei inspecții de risc, revalorizarea contractului de asigurare. Plata primei de asigurare se poate face în rate, în cuantum și la termene convenite de comun acord, cu condiția ca ultima rată să fie stabilită cu cel puțin o lună înainte de perioada de recoltare. Toate acestea constituie, aşadar, avantaje ale produsului.

Asigurarea utilajelor agricole a fost gândită pentru persoanele fizice sau juridice care dețin autovehicule autopropulsate sau utilaje trase de acestea, nesupuse înmatriculării – tractoare agricole, combine, semănători, încărcătoare, motostivuitoare, pluguri, grape, discuri și toată gama de unelte mecanice folosită de aceste utilaje. Vehiculele sunt asigurate împotriva accidentelor, furtului, fenomenelor naturale, incendiilor sau exploziilor. Asigurarea mai acoperă și cheltuieli de transport a utilajului avariat, cheltuieli de limitare a pagubei sau daunele produse pentru salvarea bunului asigurat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE