septembrie 28, 2021

Cand isi vor primi fermierii subventiile pe agromediu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii care asteapta subventii pe pachetele de agromediu urmeaza in urmatoarele zile sa fie autorizati la plata, dupa ce Agentia de Plati va definitiva instalarea softului de control administrativ si de autorizare plati.

„La agromediu au fost realizate plati in avans in luna noiembrie 2015, in valoare de 15,5 milioane. Sunt plati in avans efectuate pentru masura 214, din vechiul PNDR. Plata pe agromediu nu a fost autorizata la plata, au fost facute doar plati in avans. In ce priveste platile finale pentru Masura 214, in aceasta perioada se instaleaza partea de control administrativ si autorizarea platilor pe mediul de productie urmând ca ulterior sa inceapa prelucrarea efectiva a cererilor respective”, a declarat directorul general al APIA, Nicolae Horumba.

Potrivit datelor APIA, oferite la solicitarea StiriAgricole.ro, platile efectuate in Campania 2015 pentru Masura 214 – plati privind agromediu, respectiv avansul efectuat in luna decembrie 2015, se regasesc in tabelul de mai jos.

tabel apia

Pentru a putea primi subventii pe agromediu, fermierii trebuie sa detina parcele cu suprafata minima de cel putin 0,3 Ha, suprafata agricola a fermei fiind necesar sa fie de minim 1 Ha. In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole si arbustilor fructiferi suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 Ha.

Plata compensatorie este platita anual, ca suma fixa pe unitatea de suprafata (ha) sau pe UVM (pentru pachetul 8 din masura de agro-mediu si clima, calculat pentru femelele adulte de reproductie de rasa pura), fiind acordata in urma asumarii unor angajamente voluntare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE