Platile pentru sectorul zootehnic vor fi finalizate pana la 31 august, anunta APIA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) face precizari cu privire la termenele de plata aferente cererilor unice de plata – Campania 2015.

Astfel, avand in vedere dificultatile specifice intampinate in primul an de implementare a reformei PAC 2013 de mai multe state europene, Comisia Europeana nu va aplica reduceri pentru platile directe finantate din FEGA aferente anului 2015 care sunt efectuate dupa data de 30 iunie 2015, respectiv in perioada 1 iulie – 15 octombrie 2016, in conformitate cu articolul 5(4) al Regulamentului (UE) nr. 907/2014.

APIA precizeaza ca isi ia angajamentul sa finalizeze platile aferente schemelor din sectorul zootehnic pana la data de 31 august 2016.

In urmatorul tabel este prezentat procentul sumelor platite (conform Ordinelor de plata emise catre Trezorerie si bancile comerciale) pana la acest moment din plafonul alocat pentru Campania 2015, pentru schemele de plata din sectorul zootehnic si vegetal.

Precizam ca pentru sumele autorizate din Bugetul National si FEADR (Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala) poate exista un decalaj de cateva zile pana la primirea sumelor in conturile fermierilor.

apia procent

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE