Brise Capital Group IFN a semnat primul contract de finanțare

Facebook
Twitter

Traderul și integratorul de agrobusiness Brise a semnat primul contract de creditare, după ce a obținut de la BNR autorizația de funcționare pentru societatea financiară non-bancară Brise Capital Group IFN S.A, adresată sectorului agricol.

„Pentru început, suntem prezenți pe piață cu produse destinate capitalului de lucru, în special produse necesare finanțării achiziției de îngrășăminte, semințe, pesticide și motorină. Urmărim să oferim soluții de finanțare rapide ce pot fi acordate în cel mai scurt timp. Creditele vor fi adresate tuturor fermierilor, pe o perioadă corelată cu structura culturilor, dar și cu termenele de plată ale contractelor de desfacere a recoltei. În viitor ne propunem să diversificăm portofoliul de soluţii de creditare prin lansarea de produse destinate achiziției de terenuri, de echipamente agricole sau construcției de depozite, pentru a susţine dezvoltarea agriculturii româneşti”, a declarat Ștefan Nicoară, directorul general al Brise Capital Group IFN.

Înființată în 2001, Brise are peste 650 angajați și deține silozuri și baze proprii amplasate strategic la nivel național, cu o capacitate de stocare de peste 350.000 tone, tranzacționând în anul agricol curent 1.250.000 tone de cereale și oleaginoase, iar valoarea totală a input-urilor finanţate însumează 270 milioane lei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE