Avertizare: Ninsori, viscol și polei. România sub zăpadă

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Marți, cea mai mare parte a țării se află sub atenționare de cod galben de ninsori si viscol, fiind vizate un număr de 27 de județe și Capitala. Astfel, cele mai afectate sunt drumurile naționale din județele Vâlcea, Dolj, Olt, Gorj, Caras-Severin, Harghita, Covasna, Brăila, Ialomița și Tulcea, informează Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Avertizarea este valabilă pana la ora 22:00. Meteorologii spun ca va ninge în Transilvania, Oltenia, Muntenia, Moldova și la munte, iar vântul va atinge la rafala intre 60 și 80 km/h. Stratul de zăpada va depăși în multe regiuni 15 cm.

Nu doar zăpada le va da bătăi de cap șoferilor, ci și poleiul. Mai multe accidente au fost raportate marți dimineața.

Temperaturile minime se vor încadra intre -8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 4 grade în Dealurile de Vest, iar cele maxime intre -3 și 7 grade. În Capitală, temperaturile nu vor depăși 0 grade Celsius, dar vântul va înteți senzația de frig.

Începând de miercuri, vremea se va încălzi treptat. Vor predomina precipitațiile sub forma de ploaie, iar spre sfârșitul săptămânii cerul se va limpezi. Dimineața și seara vor fi condiții de ceata, însoțită de burniță.

Circulația rutieră, feroviară și aeriana sunt îngreunate, marți, în mai multe regiuni ale tarii, din cauza vremii, în condițiile în care meteorologii au emis un COD GALBEN de NINSORI și VISCOL valabil în 27 de județe și Capitala pâna la ora 22:00.

Traficul rutier este ingreunat pe DN7 Milcoiu (Valcea) – limita cu judetul Sibiu, DN65C Ciocaltei – Horezu (Valcea), DN64 Dragasani – Baile Olanesti (Valcea), DN67 Pietrari – Budesti (Valcea), DN56Craiova – Calafat (Dolj), DN65 Slatina (Olt) – limita judetul Arges, DN67C Novaci – Ranca (judetul Gorj), DN66A in zona Valea Cernei (Caras-Severin), DN12C in zona Lacu Rosu (Harghita),DN13B Praid – Joseni (Harghita), DN13E Zagon – Barcani (Covasna), DN15 in zona Toplita (Harghita), DN21 si DN23 in judetul Braila, DN2A, DN2C, DN21 si DN21A in judetul Ialomita, DN22A,DN22F in judetul Tulcea.

La acest moment nu sunt drumuri nationale sau segmente de autostradă cu circulatia intrerupta din cauza zapezii si a poleiului. În același timp, la aceasta ora nu sunt linii de cale ferata închise.

Totodata, “circulatia feroviara se in conditii de iarna pe raza județelor afectate de codul galben de ninsoare, personalul feroviar intervenind pentru curatarea liniilor si a macazurilor in statiile aflate pe raza regionalelor Bucuresti, Craiova si Galati, unde s-a depus strat de zăpadă”, se arata intr-un comunicat remis presei de CFR S.A.

Compania Națională de Aeroportul Bucuresti informează ca mai multe aeronave au avut, marti, intarzieri la decolare cuprinse intre 45 – 60 de minute, din cauza efectuării operatiunilor de degivrare.

Nicio cursa aeriana nu a fost anulata, pe cele doua aeroporturi din Capitala, Henri Coanda si Baneasa, traficul desfășurându-se in condiții de iarna.

Codul galben de ninsori și vânt este valabil pentru Capitala și județele Giurgiu, Dambovita, Arges, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Valcea, Mehedinti, Caras-Severin, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Vrancea, Bacau, Neamt, Harghita, Covasna, Brasov, Mures, Sibiu, Alba, Hunedoara si Cluj.

Citește mai mult despre prognoza agrometeorologică pentru lunile decembrie 2014 – februarie 2015 pe stiriagricole.rohttps://www.stiriagricole.ro/prognoza-agrometeorologica-pentru-craciun-si-revelion-prognoza-pentru-perioada-decembrie-februarie-17549.html

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE