Prognoza agrometeorologică pentru Crăciun și Revelion. Prognoza pentru perioada decembrie-februarie

Facebook
Twitter

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a realizat prognoza pentru perioada decembrie 2014 – februarie 2015. Astfel, în următoarele trei luni va fi mai cald decât în mod normal în zonele sudice și mai frig în nordul și centrul României.

Prognoza agrometeorologică – Decembrie 2014
Temperaturile medii vor fi normale pentru luna sărbătorilor de iarna, când media multianuala este de -0,8 grade, în aproape toată țara. Mai cald va fi în regiunile de sud și sud-est ale României. Cantitățile de precipitații vor fi, de asemenea, apropiate de valorile normale, de 44,8 l/mp, cu excepția zonelor centrale, unde este posibil sa ningă mai mult, si a celor sudice, unde vor cădea mai putini fulgi de nea decât ar fi normal.

Prognoza agrometeorologică – Ianuarie 2015
Temperaturile vor fi mai ridicate decât media anuala, de -2,1 grade, in regiunile de sud, sud-est și vest, iar în restul tarii valorile termice vor fi normale pentru aceasta perioada. Sunt așteptate precipitații în cantități normale (medie de 33,6 l/mp) în estul, sud-estul și sudul țării, iar în restul regiunilor se va semnala o tendință de creștere.

Prognoza agrometeorologică – Februarie 2015
În zonele de nord și centrale va fi mai frig decât în mod normal, media multianuală fiind de -1 grad. Totodată, sunt așteptate temperaturi mai ridicate în sud-estul țării și valori apropiate de regimul termic obișnuit în restul regiunilor.

Cantitățile lunare de precipitații se vor încadra în limite normale, de 31,6 l/mp, în zonele estice, sud-estice și sudice, iar în restul teritoriului, acestea vor avea o tendință de creștere.

Prognoza agrometeorologică pentru perioada decembrie 2014 – februarie 2015.

Meteo februarie

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE