AUR propune infiintarea Bancii pentru Dezvoltarea Agriculturii din Romania

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Parlamentarii AUR au depus la Senat un proiect de lege prin care vor infiintarea Bancii pentru  Dezvoltarea Agriculturii din Romania. Conform propunerii, institutia ar trebui sa fie detinuta pe toata perioada de functionare, de catre statul roman.

Un articol din proiect arata ca banca are ca obiectiv generai sprijinirea dezvoitarii agricuiturii nationaie, iar obiectiveie strategice sunt faciiitarea accesului la finantare pentru persoane fizice si pentru intreprinderile mici si mijlocii, care isi desfasoara activitatea in domeniul agricol, asigurarea accesului la finantare pentru proiecte de dezvoltare, modernizare sau adaptare a infrastructurii agricole, furnizarea de consultanta specifica domeniului agricol si a celui financiar, precum si atragerea capitalului privat in investitii.

Citeste si: Vesti bune pentru crescatorii de animale. Un sprijin important poate fi prelungit

De asemenea, resursele financiare necesare acoperirii varsamintelor in numerar pentru capitalul social initial subscris al bancii sunt in valoare maxima de 3,5 miliarde lei si se asigura de catre Ministerul Finantelor, din bugetul de stat.

In termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a legii, Guvernul are obligatia de a emite o hotarare prin care sa reglementeze organizarea si functionarea Bancii.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE