Atentie la alimentele cumparate. Produse pentru masa de Paste care contin pana la 152 de E-uri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Doar alimentele pentru un aperitiv de pe masa de Paste pot contine pana la 152 de E-uri, noteaza InfoCons.

“Masa de Paste incepe adesea cu un aperitiv format din paine, mezeluri (crenvursti de pui, crenvursti de porc, parizer, sunca Praga, cabanos, bacon), iar alaturi de acestea se gasesc cateva sosuri de ketchup, mustar si maioneza.

Dar acest aperitiv ajunge pana la 83 de E-uri, 31,6 grame de sare si 69,8 grame de zahar pentru un singur fel de mancare!

Citeste si: Programul National Apicol a fost aprobat. Ce sprijin va fi acordat in acest an?

Daca va indreptati catre nelipsitul cozonac, inghetata, bomboane de ciocolata, croissant de ciocolata sau un iaurt cu fructe, ajungeti sa consumati pana la 29 de E-uri si 116,1 grame de zahar doar pentru desert.

Pe langa acestea, veti consuma si un suc tip ceai, o bautura energizanta sau poate o bere cu fructe, adaugandu-se inca 29 de E-uri si 22,7 grame de zahar.

Astfel, doar pentru desert consumati 58 de E-uri si 138,8 grame de zahar! Dupa masa de Paste, consumati o guma de mestecat, adaugand astfel inca 11 E-uri”, sustin reprezentantii InfoCons.

Conform sursei citate, cu ajutorul aplicatiei gratuite InfoCons, consumatorii isi pot seta preferintele de consum, urmand ca aplicatia InfoCons sa le semnaleze prin butonul verde (potrivit) sau rosu (nepotrivit), pe baza preferintelor deja stabilite, daca produsele scanate sunt “pe gustul lor” sau nu.

Mai departe, consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor sa le utilizeze pentru masa de Paste pentru a afla printr-o simpla bifare a acestora din lista de produse salvate care este numarul total de E-uri si de cate ori se repeta acestea in masa de Paste.

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat in aplicatia InfoCons, consumatorii isi pot seta cantitatea de produs pe care urmeaza sa o consume, iar aplicatia InfoCons le va dezvalui cantitatea de sare, cantitatea de zahar si caloriile regasite in cantitatea de produs selectata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE