Atentie fermieri. Sprijinul de 3.000 de euro pentru cultivarea de tomate poate fi solicitat pana la 1 iulie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Termenul de depunere a cererilor pentru obtinerea subventiei de 3.000 de euro, destinata producatorilor de tomate in spatii protejate, pe o suprafata de minimum 1.000 mp, va ajunge la final la data de 1 iulie. Desi termenul limita initial era de 15 iunie, acesta a fost prelungit pana la sfarsitul lunii.

Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis sunt in suma de 187.500 mii lei, reprezentand echivalentul in euro al sumei  de 39.477 mii euro si se asigura din bugetul pe anul 2020. Valoarea ajutorului de minimis este de maximum 3.000 euro/beneficiar/an.

Cererea de inscriere in program si documentele aferente pot fi depuse /transmise la DAJ inclusiv prin fax sau posta, sau in format electronic prin e-mail, pana la data de 1 iulie a.c.

Potentialii beneficiari sunt:

producatorii agricoli persoane fizice care detin atestat de producator

producatorilor agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008

producatorilor agricoli persoane juridice.

Pentru a fi eligibili la aplicarea schemei solicitantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii cumulative:

sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de minimum 1.000 mp, marcata la loc vizibil, cu o placa indicator cu dimensiunile de circa 150 x 200 cm, pe care sa se gaseasca inscriptia “Program sustinere tomate, anul 2020, beneficiar numarul ………….., Directia pentru Agricultura a Judetului ………/ Municipiului Bucuresti”;

sa obtina o productie de minimum 3 kg tomate/mp;

sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu tomate in spatiile protejate in anul de cerere.

sa detina Registrul de evidenta a tratamentelor cu produse de protectie a plantelor completat incepand cu data infiintarii culturii.

sa faca dovada productiei realizate prin documente justificative privind comercializarea productiei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE