Arion(ProAgro): fermierii vor simti efectele crizei la sfarsitul anului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii vor simti cu adevarat efectele crizei economice, a celei climatice si a celei sanitare probabil la sfarsitul acestui an, a declarat Ionel Arion, presedintele Federatiei Nationale ProAgro.

„Probabil ca la sfarsitul anului acesta, inceputul anului viitor vom simti cu adevarat efectele crizei sanitare, efectele crizei climatice si efectele crizei economice. Inca din februarie am atentionat ca aceste lucruri daca se vor suprapune vor iesi foarte urat pentru fermieri. Am colaborat inca de la inceputul crizei cu Ministerul (Agriculturii, n.r.) chiar foarte bine. Multe dintre mecanismele care astazi se implementeaza au fost facute impreuna cu noi”, a mentionat Ionel Arion.

Arion: avem mai multe ferme mici decat toata Uniunea Europeana la un loc

Presedintele federatiei a vorbit si despre  modul in care sunt organizate fermele din Romania, sustinand ca avem o agricultura polarizata: „Avem ferme de suprafata foarte mare si un numar foarte mare de ferme mici, intre 3 si 5 hectare. Avem aproape aproape 100.000 de fermieri in Romania, ceea ce inseamna foarte mult. Avem mai multe ferme mici decat toata Uniunea Europeana la un loc. Pericolul cel mai mare este al acestor mici fermieri pentru ca stim, asa este in natura si asa se intampla, cel mare il inghite pe cel mic – si asta se va intampla in perioada urmatoare”, a subliniat Ionel Arion.

Acesta a mai spus ca in Romania “vine carne de pasare foarte multa din Europa care are un pret de vanzare la raft mai mic cu 30% decat se produce in Romania”. “Azi, din cauza unor mecanisme pe care nu vrem sa le implementam in Romania, am ajuns sa producem doar 30% din carnea de porc”, a adaugat presedintele Federatiei Nationala ProAgro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE