Aproape 30.000 de vizitatori la Agraria 2017

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 6-9 aprilie 2017 la Jucu, in judetul Cluj, a avut loc cea de a 23-a editie a Targului International pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Zootehnie – AGRARIA, cea mai dinamica expozitie in camp din Transilvania.

Cateva dintre cifrele editiei 2017: peste 28.000 de vizitatori, o crestere de 50% fata de editia precedenta; 395 de firme participante din 15 tari, o crestere de 22% fata de editia 2016; 250 de exemplare de animale de rasa (bovine, ovine si cabaline), o crestere de 65% fata de 2016.

AGRARIA a beneficiat si in acest an de parteneriatele traditionale cu NHR Agropartners – Partener Oficial, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca – Partener, Ferma – Partener Comunicare, Agentia Nationala pentru Zootehnie ANZ, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Cluj si Directia pentru Agricultura a Judetului Cluj – Parteneri Institutionali. Cea de-a 23a editie a fost organizata in colaborare cu AgroTransilvaniaCluster si cu sprijinul Tetarom si a Consiliului Judetean Cluj.

ZOOTEHNICA SHOW, noul concept integrat dedicat sectorului zootehnic, a reprezentat si in acest an un punct de maxim interes pentru fermieri. Expozitia de animale de rasa, prezentarile live, in ring, de animale de rasa, concursuri, bonitare, licitatia de bovine Angus, conferintele si forumurile organizate in parteneriat cu Agentia Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Agentia Nationala pentru Zootehnie-ANZ, Colegiul Medicilor Veterinari din Romania, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Cluj, Somes-Aries Cooperativa Agricola, SEMTEST BVN, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Asociatia Crescatorilor de Vaci ”Baltata
Romaneasca” tip Simmental, Asociatia Aberdeen Angus Romania si Federatia Agricultorilor de Munte ”Dorna” – au contribuit la succesul acestei editii a expozitiei Agraria. Printre participantii in cadrul expozitiei de ovine s-au numarat Somes-Aries Cooperativa Agricola, Asociatia ProOvis, Asociatia Ovis, Asociatia Ijarul Cluj, Asociatia Intermacedonia etc.

Editia 2017 a expozitiei AGRARIA a reunit pe platforma de la Jucu, pe o SUPRAFATA EXPOZITIONALA DE 10 HECTARE, ofertele celor peste 395 DE
FIRME PARTICIPANTE din 15 tari, acoperind o gama tematica variata: agricultura (masini si utilaje agricole, productia vegetala, nutritia plantelor, protectia plantelor, agricultura si mediu, energii regenerabile etc), zootehnie, industrie alimentara si ambalaje, horticultura, management si consultanta, electronica si mecanica, prestari servicii in agricultura, institutii publice si neguvernamentale.

Asociatia Aberdeen Angus Romania nu a organizat doar o alta conferinta agricola in care se dezbat teme mai mult sau mai putin de interes public de la care participantii nu asimileaza prea multe informatii. Initiativa organizatorilor a fost foarte apreciata de catre fermieri iar prezenta la licitatie a depasit 1.000 de persoane.

Un eveniment aparte, organizat de aceasta data de Somes Aries Cooperativa Agricola si Asociatia Crescatorilor de Vaci Baltata Romaneasca tip Simmental, l-a reprezentat alegerea Miss AGRARIA 2017. Astfel, Baltata Romaneasca crescuta de fermierul Ilie Mircea Rus a fost aplaudata la parada timp de 26 de secunde, adjudecandu-si astfel premiul. Pe langa trofeul adjudecat, fermierul a fost premiat si de Somes Aries Cooperativa Agricola, Holland Dairy House si DLG Intermarketing.

Datorita conditiilor meteo nefavorabile din prima zi, demonstratiile cu masini agricole au fost organizate in trei din cele patru zile
dedicate evenimentului. Cu toate acestea, peste 300 de fermieri au avut posibilitatea sa conduca un tractor si alte cateva sute au asistat la demonstratiile cu tractoare inteligente si masini de erbicidat.

Asociatia Crescatorilor de Vaci „Baltata Romaneasca” Tip Simmental a organizat zilnic o tombola la care participantii puteau castiga un tauras cu certificat de origine din rasa Baltata Romaneasca. O alta tombola la care vizitatorii Agraria au putut participa a fost cea organizata de Alpha Bank si Agrialianta, la care marele premiu a fost un tractor Kubota model B1220 – castigatoarea premiului fiind SZASZ KRISTINA IULIA PFA – fermier din comuna Aghiresu / jud Cluj.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE