angus de vanzare

Prima licitatie de bovine Angus din Romania, in premiera la Agraria 2017

Facebook
Twitter

In premiera pentru zootehnia din Romania, anul acesta in cadrul targului Agraria organizat la Jucu intre 6-9 aprilie, va avea loc prima licitatie de bovine de carne Angus.

Fata de editiile precedente ale targului Agraria vor avea loc o serie de evenimente ce vor surprinde, atat prin prezentari de specialitate pentru carnea de vita premium, cat si prin informatii privind profitabilitatea unei afaceri integrate, axata pe cresterea rasei Angus in Romania. Licitatia reprezinta evenimentul principal din aceasta serie, fiind un element de noutate si interes pentru fermierii romani.

Organizatorul acestei licitatii, Asociatia Aberdeen Angus Romania, vine cu ceva deosebit, atat in intampinarea iubitorilor de carne de vita, cat si a celor care vor sa isi dezvolte o afacere cu bovine de carne Angus.

In prima zi, vineri, 7 aprilie, in cadrul temei „Angus, secretul unei afaceri de succes”, venim in atentia fermierilor cu o parada in ring a bovinelor. Va fi prezenta o comisie specializata, formata din experti nationali si internationali, care va evalua calitatile genetice ale fiecarui animal. In urma notarii animalelor se va face un clasament, in baza caruia se va desemna cea mai frumoasa vitea si cel mai frumos taur din punct de vedere al potentialului genetic. Competitia se anunta a fi una stransa daca tinem cont ca vor fi expuse cele mai frumoase exemplare de bovine, apartinand celor mai performante ferme de Angus din Romania.

Ziua va continua cu demonstratii de bune practici in ferma, practici utile pentru toti crescatorii de bovine de carne care isi doresc o ferma performanta si profitabila. Se vor exemplifica in ring activitati necesare intr-o ferma Angus, oferindu-se explicatii suplimentare.

Sambata, 8 aprilie vom incepe ziua afland cele mai importante informatii despre dezvoltarea zootehniei in Romania, strategii si planuri oferite de Agentia Nationala de Ameliorare pentru Zootehnie si reprezentanti MADR. Ulterior acestei informari vom avea apoi 2 invitati speciali, care ne vor vorbi, pe de o parte despre dezvoltarea rasei in Romania, trecut – prezent si viitor cu accent pe importanta unei genetici corecte intr-un business cu Angus, iar pe de alta parte un specialist international ne va prezenta situatia actuala a bovinelor Angus in Europa, trendul de dezvoltare al acestei rase si, nu in ultimul rand, ne va vorbi despre nevoile clientilor de carne de vita premium Angus.

Tot sambata va avea loc si momentul cheie al intregului nostru concept si anume prima si mult asteptata licitatie de bovine Angus, in cadrul careia se vor licita bovinele prezente in cadrul expozitiei. La ora 11:30 vom deschide oficial licitatia, iar moderatorul licitatiei va incepe prezentarea succesiva a animalelor in ring.

„Avand siguranta ca vor fi prezentate animale cu calitati genetice de exceptie apreciem ca va fi o adevarata lupta pentru fiecare exemplar licitat”, a declarat Marcel Olteanu, presedintele Asociatiei Aberdeen Angus Romania.

Tot in aceasta zi dedicam un eveniment specialistilor culinari si impatimitilor de carne de vita de calitate. Incepand cu ora 13:30 va fi prezentat un moment inedit si anume, un show macelaresc oferit de specialisti in domeniu, care va conchide cu un show culinar incediar cu carne de Angus, oferit de un chef renumit.

„Vor fi gatite preparate exclusiv din carne de Angus care sa incante simturile oricarui critic culinar”, spune Marcel Olteanu.

Licitatia este deschisa publicului larg dar desigur, practica ne-a aratat ca cei interesati de un astfel de business sunt fermieri care au deja bovine Angus si vor sa isi mareasca efectivul sau isi doresc un taur cu calitati genetice exceptionale care sa aduca plus valoare fermei pe care o detin. Alta categorie de fermieri interesati sunt crescatorii de bovine de lapte a caror afacere nu mai este rentabila si vor sa faca conversia spre o ferma de carne sau chiar si alti doritori care vor sa isi dezvolte un business in domeniul zootehniei.

Aberdeen Angus este una dintre cele mai populare rase de bovine de carne din lume. Bovinele din rasa Angus se cresc in sistem extensiv, mama vaca alaptanta – vitel, asta presupune ca vitelul suge de la mama pana la o varsta inaintata de 7-8 luni. Se adapteaza usor la orice conditii de mediu, exploatarea lor fiind facila si favorabila pentru pasunile din Romania. Bovinele Angus sunt robuste, longevive, prezinta precocitate reproductiva, greutatea viteilor este mica ceea ce asigura fatari usoare. In acelasi timp asigura un spor mediu zilnic foarte bun, sunt rezistente la temperaturi extreme si, nu in ultimul rand, prezinta caracterele necesare obtinerii unei carni de vita premium care sa le incante papilele gustative si celor mai pretentiosi critici culinari.

Asociatia Aberdeen Angus Romania este prima asociatie din Romania acreditata pentru Controlul Oficial al Performantelor si in Registrul Genealogic al rasei Angus. In prezent avem peste 420 de membri care cresc peste 17.000 de bovine Angus rasa curata si peste 2.000 de metisi cu rasa Angus.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Pescuitul la caras: sfaturi esentiale

Bucuria pescuitului la caras consta intr-o combinatie de tehnica, rabdare si cunostinte. Pentru a-ti imbunatati experienta de pescuit la caras,

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE