APIA, noutati despre sprijinul pe care crescatorii de porci il pot primi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca in perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2020 se desfasoara sesiunea de depunere a cererilor de plata pentru anul 2020 aferenta Masurii 14 – „Bunastarea animalelor” – pachet a) Plati in favoarea bunastarii porcinelor.

Sprijinul pentru bunastarea animalelor are forma unei plati anuale fixe pe unitate vita mare (UVM) si reprezinta o plata compensatorie pentru pierderile de venit si costurile suplimentare suportate de fermieri.

Pentru mai multe informatii referitoare la accesarea sprijinului pentru bunastarea porcinelor consultati Ghidul solicitantului pentru Masura 14 – „Bunastarea animalelor” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 – pachet a) Plati in favoarea bunastarii porcinelor, Editia a III-a-2020, aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 15/14.01.2020, publicat pe site-ul APIA la aceasta adresa.

Ghidul solicitantului pune la dispozitia potentialilor beneficiari informatiile necesare privind acordarea platilor, respectiv:

  • conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca beneficiarii in vederea obtinerii platilor;
  • completarea si depunerea cererii de plata, fluxul documentelor utilizate si termenele ce trebuie respectate de solicitanti pentru obtinerea platilor;
  • angajamentele asumate pe care trebuie sa le respecte solicitantii in vederea accesarii subpachetelor;
  • respectarea prevederilor legale in vederea asigurarii unei abordari exacte si unitare a problemelor legate de completarea si depunerea cererilor, respectarea obligatiilor si angajamentelor luate prin semnarea cererii si a posibilelor sanctiuni si reduceri pe care le suporta beneficiarii in cazul nerespectarii acestora.

De asemenea, precizam faptul ca urmare aparitiei in anul 2018 a cazurilor de forta majora – pesta porcina africana – noul Ghid al solicitantului aferent Masurii 14 – „Bunastarea animalelor” – pachet a) Plati in favoarea bunastarii porcinelor contine si metodologia de calcul pentru efectivele afectate de pesta porcina africana.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE