APIA, noutati despre sprijinul pe care crescatorii de porci il pot primi

Facebook
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca in perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2020 se desfasoara sesiunea de depunere a cererilor de plata pentru anul 2020 aferenta Masurii 14 – „Bunastarea animalelor” – pachet a) Plati in favoarea bunastarii porcinelor.

Sprijinul pentru bunastarea animalelor are forma unei plati anuale fixe pe unitate vita mare (UVM) si reprezinta o plata compensatorie pentru pierderile de venit si costurile suplimentare suportate de fermieri.

Pentru mai multe informatii referitoare la accesarea sprijinului pentru bunastarea porcinelor consultati Ghidul solicitantului pentru Masura 14 – „Bunastarea animalelor” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 – pachet a) Plati in favoarea bunastarii porcinelor, Editia a III-a-2020, aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 15/14.01.2020, publicat pe site-ul APIA la aceasta adresa.

Ghidul solicitantului pune la dispozitia potentialilor beneficiari informatiile necesare privind acordarea platilor, respectiv:

  • conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca beneficiarii in vederea obtinerii platilor;
  • completarea si depunerea cererii de plata, fluxul documentelor utilizate si termenele ce trebuie respectate de solicitanti pentru obtinerea platilor;
  • angajamentele asumate pe care trebuie sa le respecte solicitantii in vederea accesarii subpachetelor;
  • respectarea prevederilor legale in vederea asigurarii unei abordari exacte si unitare a problemelor legate de completarea si depunerea cererilor, respectarea obligatiilor si angajamentelor luate prin semnarea cererii si a posibilelor sanctiuni si reduceri pe care le suporta beneficiarii in cazul nerespectarii acestora.

De asemenea, precizam faptul ca urmare aparitiei in anul 2018 a cazurilor de forta majora – pesta porcina africana – noul Ghid al solicitantului aferent Masurii 14 – „Bunastarea animalelor” – pachet a) Plati in favoarea bunastarii porcinelor contine si metodologia de calcul pentru efectivele afectate de pesta porcina africana.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE