Judetul in care 3 din 4 apicultori au accesat sprijinul financiar pentru compensarea efectelor meteo nefavorabile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit DAJ Vaslui, un numar de 498 de apicultori, dintre cei 793 inregistrati in judet, au depus la Directia pentru Agricultura a Judetului (DAJ) Vaslui solicitari privind acordarea unor ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate din perioada martie – mai 2019, noteaza Agerpres.

„Au fost primite si inregistrate cereri pentru un numar de 48.432 familii de albine, adica 75% din totalul celor 64.463 de familii de albine inregistrate pe raza judetului Vaslui. Suma totala eligibila destinata apicultorilor in vederea compensarii efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate pentru perioada martie – mai 2019 este in valoare de 968.640 lei”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de reprezentantii DAJ Vaslui.

Conditii de eligibilitate pentru accesarea sprijinului

Solicitantii sunt persoane fizice care detin atestat de producator, persoane fizice autorizate sau intreprinderi individuale.

Pentru a fi eligibili la acordarea acestei forme de sprijin financiar, solicitantii trebuie sa aiba familii de albine inscrise in baza de date nationala apicola la data 1 martie 2019, conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor si stupilor, gestionat de Agentia Nationala pentru Zootehnie ,”Prof. Dr. G.K. Constantinescu” – Oficiul judetean de zootehnie Vaslui si sa detina familii de albine inregistrate si autorizate la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE