APIA: incep inscrierile pentru Programul National Apicol. Cine poate beneficia de subventie?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA informeaza ca pana la data de 02 mai 2022, primeste Cereri de intentie pentru Programul National Apicol (PNA).  

Valoarea sprijinului financiar alocat anului 2022 pentru PNA este de peste 60 milioane lei.

Cererile pot fi depuse de catre formele asociative apicole legal constituite care solicita sprijin pentru masura “Asistenta tehnica pentru apicultori si organizatiile de apicultori”, dar si de catre apicultori pentru actiunile C.4. „Achizitionarea de mijloace de transport apicol fara autopropulsie – remorca apicola/pavilion apicol si mijloace fara autopropulsie de incarcare–descarcare a stupilor in pastoral”, respectiv D.3. “Achizitionarea de accesorii apicole de catre stupinele de elita/multiplicare”.

Citeste si: Adrian Chesnoiu (MADR): se deschid noi piete. Putem avea produse de calitate, la preturi accesibile

Formularul cererii de intentie impreuna cu alte informatii detaliate privind accesarea Programului National Apicol se regasesc postate pe site-ul APIA www.apia.org.ro, la sectiunea Masuri de Piata- Apicultura – Anul 2022.

Cererile de intentie impreuna cu documentele aferente se depun la sediile Centrelor APIA sau se transmit de catre fermieri prin mijloace electronice (posta electronica, fax etc).

IMPORTANT! Doar solicitantii care vor depune cererea de intentie pentru masurile mentionate mai sus au dreptul sa depuna cererea de plata prin care vor solicita sprijin pentru acelasi produs/produse din cererea de intentie pana la data de 01.08.2022

Mentionam ca, oricare ar fi momentul depunerii cererii de plata, cu incadrarea in termenul limita, plata sprijinului financiar se va efectua de catre APIA  dupa controlul tuturor cererilor de plata si dupa centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea incadrarii in plafonul alocat pentru fiecare masura.

Program National Apicol pentru perioada 2020 – 2022 are drept scop imbunatatirea productiei si comercializarii produselor apicole prin acordarea apicultorilor de sprijin financiar.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE