APIA: au fost platite subventii de 1,2 miliarde de euro

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA a platit agricultorilor subventii in valoare de 1.246 milioane de euro, iar la finele acestei luni vor fi finalizate majoritatea platilor pentru Campania 2017, a anuntat Paul Eduard Kmen, director general adjunct APIA.

„Pana la 31 martie anul acesta vrem sa finalizam majoritatea platilor pentru anul trecut, chiar daca aceasta activitate se suprapune cu prima luna de depunere a cererilor pentru Campania 2017. Suntem pe cale sa realizam acest obiectiv. APIA a platit pana acum, avans si plata regulara, 1,2 miliarde de euro. Ca o actualizare va pot spune ca aseara s-au mai autorizat la plata inca 19 milioane de euro, pentru circa 7.000 de fermieri”, a declarat Paul Eduard Kmen, director general adjunct APIA, in cadrul conferintei „Capital Sectorul Agricol 2017”.

In ceea ce priveste calendarul de plati pentru Campania 2017, oficialul APIA a precizat ca incepand cu 15 octombrie 2017 Agentia de Plati va putea sa plateasca avansul, iar plata regulara de la 1 decembrie 2017.

Incepand cu 1 martie, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a demarat campania de depunere a cererilor unice, aferente anului 2017. StiriAgricole.ro va ofera un ghid asupra celor mai importante lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand va prezentati pentru depunerea cererii unice.

Fermierii romani pot solicita in cadrul cererilor unice urmatoarele scheme de plati/masuri: plati directe si ajutoare nationale tranzitorii (plata pentru tineri fermieri, schema de sprijin cuplat, schema simplificata pentru micii fermieri, ANT – vegetal si zootehnic), masuri compensatorii de dezvoltare rurala (Agromediu si clima, Agricultura ecologica, Plati pentru zonele care se confrunta cu constrangeri naturale, Agromediu PNDR 2013), scheme de plata in zootehnie.

APIA le reaminteste fermierilor ca trebuie sa solicite sprijinul aferent schemei de plata / ajutorului national / masurii de sprijin dorite si sa semneze toate paginile cererii unice de plata. De asemenea, este foarte important ca agricultorii sa solicite numarul de inregistrare si sa-l pastreze.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE