APIA, anunt important despre subventiile pe suprafata

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA aduce la cunostinta opiniei publice incheierea Campaniei de depunere fara penalitati a Cererilor unice de plata.

Astfel, in perioada 01 martie  – 16 mai 2022, au fost depuse un numar de 778.552 cereri unice de plata pentru o suprafata de 9.902.113 hectare.

Citeste si: Judetul in care numarul fermierilor care au accesat subventia pentru usturoi s-a dublat

La o analiza comparativa a datelor, se observa ca fata de anul anterior numarul cererilor a scazut cu 36.739 cereri, in timp ce suprafata agricola a crescut cu 9.844 ha. Confirmam astfel ca, de la an la an, fermierii sunt tot mai constienti de importanta comasarii terenurilor pentru a creste productivitatea si competitivitatea pe piata.

„Inca o campanie de primire a cererilor unice de plata derulata cu succes. Ca de fiecare data am fost alaturi de fermieri pe tot parcusul procesului de depunere, astfel incat acestia sa-si depuna cererile corect si la timp pentru a putea beneficia de finantarea cuvenita. Vreau sa-i felicit pe colegii din intreaga tara si pe fermieri deopotriva si sa le multumesc pentru mobilizarea exemplara si pentru ca au inteles ca doar impreuna putem contrui o agricultura performanta si durabila” a declarat Adrian PINTEA, director general APIA.

Precizam ca, in conformitate cu prevederile comunitare si nationale in vigoare, Campania de primire a cererilor unice de plata continua timp de 25 de zile, respectiv pana la data de 10 iunie 2022 inclusiv, cu aplicarea de penalitati de 1% pentru fiecare zi de intarziere.

Felicitari echipa APIA, felicitari dragi fermieri!

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE