APIA a stabilit data la care va elibera adeverintele de creditare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) va elibera adeverintele de creditare, pentru sectorul vegetal, in perioada 15-20 septembrie, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu.

„In urma analizelor pe care le-am facut la Ministerul Agriculturii, precum si in urma discutiilor purtate cu APIA, avem garantia primita ca, intre 15 si 20 septembrie vor fi eliberate aceste adeverinte pe suprafata, astfel incat fermierii sa aiba acces la creditari, sa poata sa-si achizitioneze inputurile de care au nevoie, pentru a-si continua activitatea”, a spus Daniel Botanoiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, la TVR.

Potrivit reprezentantilor APIA, termenul de eliberare a adeverintelor este decalat si din cauza ca, in acest an, termenul de primire a cererilor pentru subventie s-a incheiat pe data de 10 iulie.

Cu ajutorul adeverintelor eliberate de APIA, un fermier poate solicita unei banci creditarea pe termen scurt cu pana la 90% din valoarea subventiei ce i se cuvine.

In prezent, APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachet b – pasari, sesiunea I de depunere – anul III de angajament, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA si Fondul National de Garantare a Creditului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii garanteaza creditele acordate de banci fermierilor, in cadrul acestui tip de conventie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE