APIA elibereaza adeverinte pentru credite – Plati privind bunastarea animalelor – pachet b – pasari

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachet b – pasari, sesiunea I de depunere – anul III de angajament, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA si Fondul National de Garantare a Creditului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii garanteaza creditele acordate de banci fermierilor, in cadrul acestui tip de conventie.

Toate conventiile incheiate intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Banca si Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.

Potrivit conventiilor și actele aditionale incheiate, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA va elibera adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor –pachet b – pasari, sesiunea I de depunere – anul III de angajament prin care confirma faptul ca solicitantul a depus in perioada 16 octombrie–15 noiembrie 2014, cerere de plata pentru masura specificata. Suma inscrisa in adeverinta reprezinta valoarea celor trei deconturi justificative depuse din care va fi scazuta valoarea adeverintei/adeverintelor emise anterior.

In cazul neeliberarii niciuneia din adeverintele precizate, se poate elibera, la cererea solicitantilor, o adeverinta prin care se confirma faptul ca solicitantul a depus, in perioada 16 octombrie – 15 noiembrie 2014, cerere de plata si trei deconturi justificative aferente perioadei 16 octombrie 2014 – 15 iulie 2015, cu exceptia beneficiarilor care au aplicat pentru efectiv mediu și care nu au obligatia depunerii deconturilor justificative trimestriale.

De asemenea, in adeverinta se precizeaza daca sanctiunile din anul/anii de angajament anterior/i au fost recuperate pana la data emiterii prezentei adeverinte.

In conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 703/23.07.2013 privind aprobarea conditiilor in care se vor incheia Conventiile dintre institutiile financiare bancare și nebancare și Agentia de Plati și Interventie pentru Agricultura, in vederea finantarii de catre acestea a activitatilor curente ale beneficiarilor platilor derulate prin Agentia de Plati și Interventie pentru Agricultura, Banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordarii creditelor pentru beneficiarii platilor directe, astfel incat dobanda finala aplicata beneficiarului nu poate depași ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului sa fie in limita de 1%.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE