Anuntul ministrului Daea: primele sume de bani au plecat catre fermieri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit despre subventiile APIA platite in avans, care au fost deja trimise catre peste 40.000 de fermieri. Seful MADR a vorbit si despre o noua subventie acordata in avans, cea pentru specia taurina, pentru sustinerea acestui sector.

„Primele sume de bani au plecat spre fermieri!

Dupa o munca asidua, pe baza unor proceduri clare, fermierii, specialistii din Ministerul Agriculturii, APIA si ANARZ au pregatit drumul spre declansarea campaniei de acordare a subventiilor.

Citeste si: Avertizare pentru cooperativele agricole: depuneti situatiile financiare, altfel riscati radierea

A debutat autorizarea la plata a avansului pentru 40.810 fermieri, punandu-se in miscare o suma de 206.721.000 euro, functionarii din APIA lucrand pentru aceasta inclusiv sambata si duminica.

Pentru prima data se acorda avans la specia taurina, in asa fel incat sa putem ajuta acest sector de activitate, greu incercat.

Va felicit pentru munca depusa, va asigur ca avem sumele necesare in buget, suntem organizati pentru acordarea avansului catre cei 790.000 de beneficiari care au depus cereri pentru infiintarea culturilor si cresterea animalelor.

Pana la sfarsitul anului, circa 1,3 miliarde euro de la Uniunea Europeana vor ajunge in conturile fermierilor!”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, pe pagina de Facebook.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE