Anunt nou de la Ministerul Agriculturii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Caravana Campaniei nationale de informare si promovare “Alege oaia!” va opri sambata, 28 aprilie 2018, la Pitesti, continuand astfel seria evenimentelor organizate de MADR incepand cu toamna anului 2017.

Pentru a face cunoscuta tuturor consumatorilor savoarea si diversitatea preparatelor din carne de oaie, dar si pentru a incuraja consumul de carne de oaie, toti pitestenii si nu numai sunt asteptati timp de doua zile, 28 si 29 aprilie, in incinta Complexului Comercial Jupiter City din Pitesti, in cadrul Targului International de Echipamente si Utilaje Agricole AGRO PITESTI Editia a III-a.

Astfel, vizitatorii vor putea degusta tocanita de oaie, pastrama, carnati, branzeturi, iar cei interesati vor putea sa isi procure carne si produse din carne de oaie.

Obiectivul programului, pastrarea traditiilor locale

Evenimentul este organizat de catre Directia Judeteana pentru Agricultura Arges, impreuna cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arges.

Deschiderea evenimentului va avea loc sambata la ora 11:00, iar programul de vizitare va fi intre orele 11.00-17.00, pentru ambele zile ale weekendului.

Reamintim ca obiectivul final al acestei campanii este pastrarea traditiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a carnii de oaie, cresterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescatorilor autohtoni de ovine si infiintarea la nivel national a unei piete de Gross, iar la nivel judetean constituirea de magazine destinate comercializarii carnii si a produselor din carne de oaie.

In perioada 12-13 mai 2018, caravana Campaniei “Alege oaia!” se va afla la Bistrita.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE