Ministerul Agriculturii controleaza producatorii de vinuri. Ce au descoperit

Facebook
Twitter

In perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin intermediul structurii competente cu atributii de control, a desfasurat controale tematice specifice produselor vitivinicole, atat in depozitele distribuitorilor, cat si la producatori.

Scopul actiunilor a fost asigurarea consumatorilor in privinta autenticitatii si conformitatii vinului romanesc.

In acest sens, au fost prelevate peste 300 de probe de vin atat din productia autohtona, din toate regiunile viticole, de la majoritatea producatorilor romani, cat si din comertul intracomunitar.

In urma analizarii acestora, in laboratoarele specializate din cadrul MADR pentru acest gen de determinari, nu au fost depistate neconformitati de calitate sau compozitie fizico-chimica, exceptie facand unele loturi de vin produs si imbuteliat in Bulgaria, loturi ce au fost dovedite ca fiind neconforme si prin urmare, au fost interzise la comercializare si returnate furnizorului din tara vecina.

Rezultatele analizelor efectuate in cadrul Laboratorului Central pentru Controlul Calitatii si Igienei Vinului Valea Calugareasca asupra celor 316 esantioane prelevate au confirmat progresele realizate in domeniul vitivinicol romanesc, datorita programelor derulate prin MADR privind refacerea patrimoniului viticol si retehnologizarea cramelor. Aceste programe au condus la cresterea continua a calitatii si competitivitatii tuturor vinurilor romanesti.

Intreaga productie de vinuri autohtone se caracterizeaza prin calitate si diversitate, iar autenticitatea si naturaletea sunt elemente garantate de producatorii romani, constatate de catre specialisti in domeniu, dar si certificate prin distinctiile oferite vinului romanesc la concursurile organizate pe plan national sau international.

MADR asigura consumatorii ca piata vinurilor ofera produse de calitate, ce corespund din punct de vedere fizico-chimic si organoleptic cerintelor impuse de lege.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE