ANSVSA, amenzi record acordate comerciantilor, si tone de carne confiscate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In ultimele zile, ANSVSA a aplicat 23 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 143.200 lei si a confiscat 4.200 de kg de carne, produse din carne, legume si fructe, in statiunile din Brasov si Valea Prahovei.

Avand in vedere ca zonele de agrement din judetele Brasov si Prahova sunt frecventate in aceasta perioada de un numar foarte mare de turisti, ceea ce implica si un consum crescut de produse alimentare, conducerea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dispus organizarea de controale fulger, pentru a se asigura ca sarbatorirea trecerii dintre ani se desfasoara fara incidente alimentare.

Citeste si: Subventii pentru instalarea de panouri fotovoltaice: se modifica ghidul de finantare

Directorul General al Directiei Generale Control Oficial din cadrul ANSVSA a coordonat aceasta actiune tematica, desfasurata de inspectorii din cele doua judete, in intervalul 28 – 30 decembrie.

Controalele au vizat respectarea conditiilor de igiena in care sunt produse, depozitate, transportate si valorificate produsele alimentare de origine animala si nonanimala, pentru asigurarea salubritatii alimentelor si eliminarea oricarui risc alimentar.

Timp de doua zile, au fost verificate 128 de societati comerciale (restaurante, baruri, pensiuni turistice cu bloc alimentar, magazine alimentare, supermarketuri, carmangerii, laboratoare de cofetarie, brutarii, depozite de legume fructe, piete agroalimentare etc.).

Ca urmare a neregulilor constatate si incalcarii prevederilor legislatiei in domeniul sigurantei alimentelor, au fost aplicate 23 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 143.200 lei si au fost retinute oficial peste 4.200 de kg de carne, produse din carne, legume si fructe.

ANSVSA continua supravegherea operatorilor din industria alimentara si in perioada urmatoare, prin intensificarea actiunilor de inspectie si control cu aceasta tematica pana pe data de 7 ianuarie 2022 si prin asigurarea serviciului de permanenta, de catre personalul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor de la nivelul DSVSA judetene si a municipiului Bucuresti.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE