prognoza agrometeo

ANM: ploi insemnate cantitativ si modificari bruste ale temperaturilor in urmatoarele zile. Iata situatia pentru fiecare regiune

Facebook
Twitter

In urmatoarele zile, temperaturile din intreaga tara vor inregistra scaderi, urmand ca mai apoi sa fie semnalata o crestere, pana la o medie de 22-24 de grade Celsius.

Ploile inregistrate in perioada imediat urmatoare vor fi insemnate cantitativ, iar cea mai mare probabilitate de aparitie a acestora va fi inregistrata dupa 12 octombrie, se arata in prognoza ANM, valabila in intervalul 5 octombrie- 18 octombrie.

BANAT

Valorile termice maxime vor fi in scadere pana in data de 8 octombrie, de la medii de 26…27 de grade, spre 17 grade. Pana la inceputul celei de-a doua saptamani, valorile maxime vor fi in crestere, iar media acestora se va situa in jurul a 24 de grade. In a doua jumatate a intervalului, maximele termice vor fi in scadere usoara si treptata spre medii de 20 de grade.

Temperaturile minime vor fi in scadere de la medii de 15 grade la inceputul intervalului, spre 8 grade, in jurul datei de 9 octombrie. Intre 9 si 13 octombrie, minimele termice vor fi in crestere spre valori, in medie, de 11…12 grade, apoi vor scadea treptat pana la sfarsitul intervalului, spre 9…10 grade. Va ploua, posibil insemnat cantitativ, in intervalul 5–8 octombrie, iar dupa data de 12 octombrie, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi din nou in crestere.

CRISANA

Temperaturile maxime vor fi in scadere pana in data de 8 octombrie, de la medii de 26…27 de grade, spre 16…17 grade. Pana in data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi in crestere, iar media acestora va ajunge la 24 de grade. In a doua saptamana, maximele termice vor fi in scadere usoara si treptata spre medii de 19 grade.

Temperaturile minime vor fi in scadere de la medii de 14 grade la inceputul intervalului, spre 7 grade, in jurul datei de 9 octombrie. Intre 9 si 13 octombrie, minimele termice vor fi in crestere spre valori, in medie, de 11 grade, apoi vor scadea treptat pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, spre 9 grade. Va ploua in intervalul 5–8 octombrie, iar dupa data de 12 octombrie, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi din nou in crestere. Izolat cantitatile de apa vor putea fi insemnate.

TRANSILVANIA

Pana in data de 9 octombrie, maximele termice vor fi in scadere, de la medii de 26…28 de grade, spre 17 grade. Apoi, intre 9 si 12 octombrie, valorile maxime vor fi in crestere, iar media acestora va ajunge la 22…23 de grade. In a doua saptamana, temperaturile maxime vor fi in scadere spre medii de 18 grade. Minimele termice vor fi in scadere de la medii de 13…14 grade la inceputul intervalului, spre 5 grade, in data de 10 octombrie.

Intre 10 si 13 octombrie, minimele termice vor fi in crestere spre valori, in medie, de 8 grade, apoi vor scadea usor si treptat pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, spre 6 grade. Vor fi ploi in intervalul 5–8 octombrie, pe arii restranse insemnate cantitativ. Dupa data de 13 octombrie, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi din nou in crestere.

MARAMURES

Pana in data de 8 octombrie, maximele termice vor scadea de la medii de 26…27 de grade, spre 16 grade. Pana la inceputul celei de-a doua saptamani, valorile maxime vor fi in crestere, iar in medie, acestea vor ajunge sa se situeze in jurul a 22 de grade. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile maxime vor fi din nou in scadere treptata spre medii de 18 grade.

Temperaturile minime vor fi in scadere de la medii de 13…14 grade la inceputul intervalului, spre 6 grade, in data de 10 octombrie. Intre 10 si 13 octombrie, minimele termice vor fi in crestere spre valori, in medie, de 10 grade, apoi vor scadea treptat pana la sfarsitul intervalului, spre 7 grade. Va ploua, pe arii restranse insemnat cantitativ, in intervalul 5–8 octombrie, iar dupa data de 13 octombrie, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi din nou in crestere.

MOLDOVA

Pana in data de 9 octombrie, vremea va fi intr-un proces de racire, ce se va resimti mai ales la valorile diurne. Astfel, maximele termice vor scadea de la medii de 26 de grade, spre 18…19 grade. Pana la inceputul celei de-a doua saptamani, valorile maxime vor fi in crestere, iar media acestora va ajunge sa se situeze in jurul a 22 de grade. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile maxime vor fi din nou in scadere treptata spre medii de 18 grade.

Temperaturile minime vor fi in scadere, semnificativa intre 8 si 10 octombrie, de la medii de 15 grade la inceputul intervalului, spre 8 grade, in data de 10 octombrie. Intre 10 si 13 octombrie, minimele termice vor fi in crestere spre valori, in medie, de 10…11 grade, apoi vor scadea usor si treptat pana la sfarsitul intervalului, spre 9 grade. Va ploua, pe arii restranse insemnat cantitativ, in intervalul 6–8 octombrie, iar dupa data de 13 octombrie, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi din nou in crestere.

DOBROGEA

Pana in data de 9 octombrie, vremea va fi intr-un proces de racire, mai accentuata in intervalul 7-9 octombrie. Astfel, maximele termice vor scadea de la medii de 25…26 de grade, spre 20 grade. Pana in data de 13 octombrie, valorile maxime vor fi in crestere usoara, iar media acestora va ajunge sa se situeze in jurul a 22 de grade. Pana la sfarsitul intervalului, temperaturile maxime vor fi din nou in scadere usoara si treptata spre medii de 20 de grade.

Temperaturile minime vor fi in scadere, semnificativa intre 8 si 10 octombrie, de la medii de 17…18 grade la inceputul intervalului, spre 12 grade, in data de 10 octombrie. Intre 10 si 14 octombrie, minimele termice vor fi in crestere usor spre valori, in medie, de 14 grade, apoi vor scadea usor si treptat pana la sfarsitul intervalului, spre 12 grade. Va ploua, izolat insemnat cantitativ, in intervalul 6 – 8 octombrie, iar dupa data de 13 octombrie, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi din nou in usoara crestere.

MUNTENIA

Temperaturile maxime vor fi in scadere pana in data de 9 octombrie, de la medii de 29 de grade, spre 21 de grade. Pana in data de 13 octombrie, valorile maxime vor fi in crestere, iar media acestora va ajunge la 24 de grade. In a doua saptamana, maximele termice vor fi in scadere usoara si treptata spre medii de 20…21 de grade.

Temperaturile minime vor fi in scadere de la medii de 15…16 grade la inceputul intervalului, spre 8…9 grade, in jurul datei de 10 octombrie. Intre 10 si 14 octombrie, minimele termice vor fi in crestere spre valori, in medie, de 11…12 grade, apoi vor scadea treptat pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, spre 10 grade. Va ploua in intervalul 6–8 octombrie, iar dupa data de 13 octombrie, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in usoara crestere. Izolat cantitatile de apa vor putea fi insemnate, mai ales la inceputul intervalului.

OLTENIA

Temperaturile maxime vor fi in scadere pana in data de 8 octombrie, de la medii de 27 de grade, spre 20 de grade. Pana in data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi in crestere, iar media acestora va ajunge la 23 de grade. In a doua saptamana a intervalului, maximele termice vor fi in scadere usoara si treptata spre medii de 20 de grade.

Temperaturile minime vor fi in scadere de la medii in jurul a 16 grade la inceputul intervalului, spre 8 grade, in jurul datei de 10 octombrie. Intre 10 si 13 octombrie, minimele termice vor fi in crestere spre valori, in medie, de 11 grade, apoi vor scadea treptat pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, spre 9…10 grade. Va ploua in intervalul 5–8 octombrie, iar dupa data de 13 octombrie, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi din nou in crestere. Izolat cantitatile de apa vor fi insemnate.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE