ANM: vreme de toamna in toata regula, cu temperaturi de 19 grade si ploi in aproape toata tara. Iata prognoza pe fiecare regiune

Facebook
Twitter

Toamna isi intra in drepturi in toate regiunile tarii iar temperaturile inregistrate vor scadea simtitor, pana la valori medii de circa 18-19 grade Celsius. De asemenea, in primele zile de octombrie, sansele de precipitatii sunt mari, in majoritatea tarii, se arata in prognoza ANM.  

BANAT

Valorile termice maxime, in scadere la inceputul intervalului, se vor situa usor sub normele perioadei, iar pana in data de 1 octombrie, media acestora va fi in jurul a 19 grade. Pana la sfarsitul primei saptamani, valorile maxime vor fi in crestere pana la o medie de 27…28 de grade, vremea devenind calda pentru inceputul lunii octombrie. In cea de-a doua saptamana, media maximelor va fi in scadere treptata, spre 20…21 de grade.

Temperaturile minime vor avea usoare variatii pana in data de 2 octombrie, cu o medie de 11…12 grade, iar pana in data de 5 octombrie, acestea vor fi in crestere pana la o medie de 15…16 grade. In cea de-a doua saptamana si temperaturile minime vor fi in scadere treptata, pana la o medie in jurul a 9 grade. Va ploua, posibil insemnat cantitativ, in intervalul 28 septembrie – 1 octombrie, iar dupa data de 5 octombrie, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi din nou in crestere.

CRISANA

Maximele termice, in scadere in primele zile ale intervalului, se vor situa usor sub normele perioadei, iar pana in data de 1 octombrie, media acestora va fi de 17…18 grade. Pana in data de 4 octombrie, valorile maxime vor fi in crestere spre o medie in jurul a 28 de grade, vremea devenind calda pentru inceputul lunii octombrie.

In cea de-a doua saptamana, media maximelor va fi in scadere treptata, spre 19…20 de grade. Temperaturile minime vor avea usoare variatii pana in data de 2 octombrie, media acestora fiind de 10…11 grade, iar pana in data de 5 octombrie, acestea vor fi in crestere pana la o medie in jurul a 14 grade. In cea de-a doua saptamana, temperaturile minime vor fi in scadere spre o medie in jurul a 9 grade. In intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua posibil insemnat cantitativ, iar intre 5 si 10 octombrie va creste din nou probabilitatea de aparitie a ploilor.

TRANSILVANIA

Pana la inceputul lunii octombrie, valorile termice maxime vor fi in scadere spre o medie de 16 grade si se vor situa usor sub normele perioadei. La sfarsitul primei saptamani, temperaturile maxime vor fi in crestere pana la o medie de 25…26 de grade, vremea devenind calda pentru inceputul lunii octombrie.

In cea de-a doua saptamana, media maximelor va fi in scadere treptata, spre 18 grade. Temperaturile minime vor avea tendinta de scadere pana in data de 3 octombrie, de la o medie de 11 grade, spre 9 grade. Apoi, pana in data de 6 octombrie, acestea vor fi in crestere pana la o medie de 12 grade. In cea de-a doua saptamana, minimele termice vor fi in scadere treptata de la o zi la alta, spre o medie de 7…8 grade. Va ploua posibil insemnat cantitativ in intervalul 28 septembrie – 1 octombrie. In perioada 6-10 octombrie va creste din nou probabilitatea de aparitie a ploilor.

MARAMURES

Racirea vremii din primele zile ale intervalului se va resimti mai ales la valorile diurne. Acestea se vor apropia de normele perioadei, cu o medie de 17 grade in jurul datei de 1 octombrie. Pana la inceputul celei de-a doua saptamani, valorile maxime vor fi in crestere, spre o medie de 26 de grade, vremea devenind calda pentru aceasta perioada. In cea de-a doua saptamana, media maximelor va fi in scadere treptata, spre 18 de grade.

Temperaturile minime vor avea usoare variatii pana in data de 3 octombrie, cu o medie de 10…11 grade, iar pana in data de 6 octombrie, acestea vor fi in crestere spre o medie de 13 grade. In cea de-a doua saptamana si temperaturile minime vor fi in scadere treptata, pana la o medie in jurul a 8 grade. Va ploua in zilele de 29, 30 septembrie si 1 octombrie, iar cantitatile de apa vor putea fi mai insemnate. In perioada 5-10 octombrie va creste din nou probabilitatea de aparitie a ploilor

MOLDOVA

Valorile termice maxime vor fi in scadere pana la inceputul lunii octombrie, de la medii de 24 de grade, la 18…19 grade, urmand a se situa usor sub normele perioadei. Pana la sfarsitul primei saptamani, valorile maxime vor fi in crestere pana la o medie de 23…24 de grade, vremea devenind calda pentru inceputul lunii octombrie.

In cea de-a doua saptamana, media maximelor va fi in scadere treptata, spre 18…19 de grade. Temperaturile minime vor avea tendinta de scadere pana in data de 3 octombrie, de la o medie de 13…14 grade, la 11 grade. Apoi, pana la inceputul celei de-a doua saptamani, acestea vor fi in crestere spre o medie de 14 grade. In cea de-a doua saptamana, temperaturile minime vor fi in scadere treptata, pana la o medie in jurul a 9 grade. In intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi din nou in crestere intre 6 si 9 octombrie.

DOBROGEA

Valorile termice maxime vor fi in scadere usoara pana la sfarsitul lunii septembrie, de la medii de 25 de grade, la 21 de grade, urmand a se situa in jurul normelor perioadei. Pana la sfarsitul primei saptamani, valorile maxime vor fi in crestere spre o medie de 24 de grade, vremea devenind mai calda decat in mod obisnuit pentru inceputul lunii octombrie. In cea dea doua saptamana, media maximelor va fi in scadere usoara, spre 20…21 de grade.

Temperaturile minime vor avea tendinta de scadere pana in data de 2 octombrie, de la o medie de 17…18 grade, la 14 grade. Apoi, pana la inceputul celei de-a doua saptamani, acestea vor fi in crestere spre o medie de 16…17 grade. In cea de-a doua saptamana, temperaturile minime vor fi in scadere treptata, pana la o medie de 12…13 grade. In intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua, posibil izolat mai insemnat cantitativ. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere dupa data de 7 octombrie.

MUNTENIA

Maximele termice, in scadere in primele zile ale intervalului de la medii de 25…26 de grade, la 21 de grade, vor ajunge sa se situeze usor sub normele perioadei. Pana in data de 5 octombrie, valorile maxime vor fi in crestere spre o medie in jurul a 27 de grade, vremea devenind calda pentru inceputul lunii octombrie. In cea de-a doua saptamana, media maximelor va fi in scadere treptata, spre 21…22 de grade.

Temperaturile minime vor avea usoare variatii pana in data de 3 octombrie, media acestora fiind de 11…12 grade, iar pana in data de 6 octombrie, acestea vor fi in crestere pana la o medie in jurul a 14 grade. In cea dea doua saptamana, temperaturile minime vor fi in scadere spre o medie in jurul a 10 grade. In intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua, pe arii restranse posibil insemnat cantitativ, iar intre 6 si 10 octombrie va creste din nou probabilitatea de aparitie a ploilor.

OLTENIA

Temperaturile maxime, in scadere in primele zile ale intervalului de la medii de 24 de grade, la 20…21 de grade, vor ajunge sa se situeze usor sub normele perioadei. Pana la inceputul celei de-a doua saptamani, valorile maxime vor fi in crestere spre o medie in jurul a 27 de grade, vremea devenind mai calda decat in mod obisnuit pentru inceputul lunii octombrie.

In cea de-a doua saptamana, media maximelor va fi in scadere treptata, spre 20…21 de grade. Temperaturile minime vor avea usoare variatii pana in data de 2 octombrie, media acestora fiind in jurul a 11 grade, iar pana in data de 6 octombrie, acestea vor fi in crestere pana la o medie de 14…15 grade. In cea de-a doua saptamana, temperaturile minime vor fi in scadere spre o medie de 10 grade. In intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua, izolat posibil insemnat cantitativ, iar intre 6 si 10 octombrie va creste din nou probabilitatea de aparitie a ploilor.

Sursa: ANM

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE