Inceput de primavara cu temperaturi scazute si zapada. Iata estimarile specialistilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Inceputul de primavara este marcat de temperaturi mai scazute decat normalul perioadei. In saptamana 7-14 martie, vor predomina precipitatiile, sub forma de lapovita si ninsori, in special in zonele sudice, arata estimarile ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata

In saptamana 14 – 21 martie 2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborate decat cele normale pentru aceasta perioada in regiunile extracarpatice, iar in rest vor fi in general apropiate de cele normale. Cantitatile de precipitatii vor fi deficitare in toata tara, dar mai ales in regiunile centrale si la munte.

Citeste si: Crestere la vanzarile cu amanuntul, in intreaga Europa

Pentru saptamana 21 – 28 martie 2022, estimarile meteorologice ale ECMWF arata ca temperaturile medii se vor situa in general in jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul intregii tari, iar regimul pluviometric va fi deficitar in toate regiunile, dar mai ales in cele centrale si la munte.

In ultima saptamana de prognoza, respectiv 28 martie – 4 aprilie 2022, mediile valorilor termice se vor situa in general in jurul celor specifice pentru aceasta saptamana, posibil usor mai ridicate in regiunile vestice si nordice. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor avea o tendinta deficitara in majoritatea regiunilor, dar mai ales in jumatatea vestica a tarii.

Estimarile meteorologice realizate de catre ECMWF pentru patru saptamani, respectiv 7 martie – 4 aprilie 2022, au fost publicate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), iar media saptamanala a abaterilor temperaturii aerului si a cantitatilor de precipitatii este realizata fata de media perioadei 2002-2021.

ANM precizeaza ca fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE