ANIF a inceput deja campania de irigat 2023. Ce a declansat decizia?

Facebook
Twitter

ANIF a inceput campania de irigat in judetul Olt. Pana acum au fost irigate culturi de grau, rapita, lucerna si orz, informeaza MADR.

Astfel, la solicitarea OUAI-urilor din cadrul amenajarilor de irigatii Dabuleni Potelu Corabia, ce administreaza o suprafata de 10.928 ha si Sadova Corabia, cu o suprafata administrata de 19.050 ha, au fost irigate 490 de hectare de grau, 343 de hectare de rapita, 980 de hectare de lucerna si 350 hectare de orz.

Citeste si: Agricultura fara aratura (no-till): cum se realizeaza si ce beneficii poate oferi?

„Sistemul de irigatii este intr-o continua refacere si avem lucrari la nivelul intregii tari in desfasurare, tocmai pentru a pune la punct acest sector fara de care nu se va mai putea face performanta in viitor, tinand seama de schimbarile climatice care isi fac din ce in ce mai mult simtita prezenta in Romania”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Conform sursei citate, introducerea apei pe canalele de aductiune ce asigura necesarul de apa pentru irigatii se realizeaza pe masura solicitarilor, concretizate pe baza de comenzi ferme, in urma incheierii contractelor multianuale sau sezoniere.

Astfel, pe masura ce se vor primi noi solicitari de apa de la beneficiarii cu care ANIF are incheiate contracte de irigatii sau se vor incheia noi contracte, Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare va continua sa puna in functiune noi aductiuni.

„Din solicitarile transmise, pana la finalul lunii martie, campania va fi extinsa in alte cinci judete. MADR, prin structurile teritoriale, incurajeaza si sprijina toti fermierii sa incheie contracte, avand ca obiect livrarea apei pentru irigatii, pentru a putea asigura astfel un nivel corespunzator de umiditate a solului, care sa stimuleze cresterea productivitatii agricole”, se mai precizeaza in comunicat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE