Amenzi record aplicate pe mai multe fonduri forestiere si lemn de foc confiscat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In prima jumatate a lunii noiembrie, reprezentantii Garzii Forestiere au aplicat amenzi in valoare de 41.000 de lei si au confiscat 51,5 mc lemn de foc, informeaza Ministerul Mediului.

“In perioada 1-17 noiembrie 2021, reprezentantii Garzii Forestiere Bucuresti au efectuat actiuni de verificare si control in suprafete din fondul forestier national, pe raza de activitate a mai multor ocoale silvice de stat si private.

In urma controlului de fond efectuat in trupul de padure Saftica situat in raza jud. Ilfov, fond forestier proprietate privata pentru care sunt asigurate serviciile silvice de paza de catre Ocolul Silvic Muntenia, inspectorii de mediu au constatat un numar de 29 de cioate provenite in urma taierilor ilegale, al caror volum total a fost de 69,388 mc iar valoarea totala a prejudiciului a fost de 88.923 lei.

In acest caz vor fi sesizate organele de cercetare penala competente cu privire la infractiunea de taiere fara drept de arbori”, a mentionat ministerul de resort pe propria pagina de Facebook.

Citeste si: APIA, noutati despre sprijinul pentru apicultori. Cum poate fi obtinut?

Potrivit sursei citate, a fost asigurata asistenta in efectuarea controalelor de fond in trei cantoane silvice in fondul forestier national proprietate publica a statului administrat de Ocolul Silvic Fetesti, situat in raza judetului Ialomita, iar in urma verificarilor efectuate au fost identificate mai multe cioate de arbori taiati ilegal al caror volum total a fost de 64,625 mc, cu o valoare totala a prejudiciului a fost de 20.009 lei, ce a fost imputata padurarilor titulari de canton.

Totodata, a fost asigurata asistenta in efectuarea unui numar de 51 controale de fond in suprafete de fond forestier de stat si privat, arondate la doua cantoane silvice pentru care sunt asigurate serviciile silvice de catre Ocolul Silvic Rosiori de Vede, situat pe raza judetului Teleorman.

“In urma verificarilor efectuate au fost identificate mai multe cioate de arbori taiati ilegal al caror volum total a fost de 3,3 mc, iar valoarea totala a prejudiciului a fost de 2.268 lei. Valoarea prejudiciului a fost imputata padurarilor titulari de canton”, noteaza MMAP.

Operatorii economici care au incalcat prevederile legale cu privire la spatiile de depozitare a materialelor lemnoase din raza de activitate a Garzii Forestiere Bucuresti au fost sanctionati cu suma totala de 41.000 lei, fiind confiscata o cantitate de 13,87 mc cherestea rasinoase si 51,5 mc lemn de foc.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE