SUMAL 2.0, aplicatia de monitorizare a taierilor de lemn, va fi lansata in curand. Care sunt imbunatatirile?

Facebook
Twitter

Noua versiune a aplicatiei Inspectorul Padurii, platforma creata cu scopul de a stopa defrisarile ilegale, va fi disponibila, cel tarziu, pe 10 februarie, anunta  Ministerul Mediului intr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook.

Varianta cea veche a aplicatiei, SUMAL 1.0, va inceta functionarea odata cu lansarea noii platforme, mai anunta oficialii.

„In prezent, echipa de dezvoltare lucreaza impreuna cu specialistii Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor la armonizarea modului de prezentare a datelor la momentul interogarii automate a SUMAL 2.0, precum si la testarea efectiva a aplicatiei. Data lansarii efective depinde de finalizarea procesului de testare, dar nu mai tarziu de 10 februarie”, relateaza Ministerul Mediului.

Care sunt noutatile aduse de SUMAL 2.0?

Comparativ cu versiunea anterioara, noua varianta a aplicatiei Inspectorul Padurii va beneficia de o interfata noua si de imbunatatiri in ceea ce priveste experienta utilizatorului, dupa ce functionalitatile aplicatiei au fost stabilite prin HG nr. 497 din 25 iunie 2020, conform MMAP.

Pana la momentul in care noua varianta a aplicatiei va deveni disponibila, orice transport de lemn asupra caruia exista suspiciuni poate fi verificat prin apelarea sistemului unic 112, iar operatorii vor verifica in baza de date a SUMAL 2.0 existenta avizului si legalitatea transportului, se mentioneaza in comunicat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE