Agricultorii din Dolj preconizează producţii record în acest an. Ploile au refăcut rezervele de apă din sol

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agricultorii din Dolj se aşteaptă la producţii record anul acesta în special datorită faptului că vremea îi ajută foarte mult, atât pentru culturile deja înfiinţate, dar şi pentru însămânţările de primăvară. O contribuţie majoră au avut-o şi ploile de săptămână trecută, care au refăcut rezervele de apă din sol.

Zăpada, ploile şi acum temperaturile ridicate au creat condiţii propice pentru culturile însămânţate în toamnă. Terenurile cultivate cu grâu, rapiţă şi orz au astfel toate şansele să ofere fermierilor din Dolj producţii mai bune decât se aşteptau. Condiţiile meteo favorizează şi lucrările de primăvară, aratul, fertilizarea şi însămânţările cu porumb sau floarea soarelui

„În momentul în care vom semăna culturile de primăvară, ele vor avea suficientă apă pentru răsărire şi intrarea în condiţii bune de vegeraţie”, a delarat pentru digi24.ro,  Constantin Iancu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli Dolj.

Pedologii şi specialiştii din cadrul Direcţiei Agricole Dolj au inspectat ternurile agricole. Ploile de săptămâna trecută au refăcut rezervele de apă din sol.

Condiţiile meteo au adus beneficii şi pentru plantaţiile de viţă de vie şi pomi fructiferi.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE