MADR găzduieşte a 29-a Conferinţă a ONU despre securitatea alimentară

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va găzdui la Bucureşti cea de a 29-a Conferinţă Regională pentru Europa (ERC) a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură / FAO şi lucrările celei de a 38-a sesiune a Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO (ECA), evenimente ce se vor desfăşura între 1 şi 4 aprilie 2014.

„Conferinţa regională FAO este principalul forum şi organism de conducere care convine asupra priorităţilor comune în regiunea noastră în domeniul agriculturii, silviculturii, pescuitului şi dezvoltării rurale. Aceasta permite miniştrilor şi reprezentanţilor din diferite agenţii guvernamentale să discute şi să decidă asupra politicilor, care sunt importante pentru toate ţările din vestul Europei până la cele mai estice, precum Tadjikistan sau Kazakhstan”, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Problema risipei de alimente şi a deşeurilor alimentare vor fi subiecte central ale agendei pe parcursul evenimentului.

„Informaţiile prezentate ţărilor membre vor ameliora înţelegerea cauzelor ce conduc la pierderea produselor alimentare în regiune. Rezultate preliminare arată faptul că principalul motiv în producerea deşeurilor alimentare sunt consumatorii care cumpără produse alimentare cu termen de valabilitate mare. Acest lucru conduce la o creştere a mărfii nevândute şi astfel la alimente irosite care ar fi fost de altfel perfect comestibile. Multe campanii de sensibilizare pentru reducerea risipei alimentare în aceste ţări au fost lansate pentru a aborda condiţiile locale specifice, care contribuie la risipa de alimente”, a explicat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, între 29 şi 31 martie 2014, vor avea loc consultările ONG-urilor şi a societăţii civile din Europa şi Asia Centrală.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE