Agraria 2020: Cat de rentabil mai este azi sa faci performanta in avicultura?

Facebook
Twitter

7 din 10 romani consuma carne de pasare, conform statisticilor. Dar cat de rentabil mai este azi sa faci performanta in avicultura?

La aceasta intrebare vor incerca sa ofere un raspuns specialistii invitati astazi la dezbaterea Agraria 2020 „Sectorul avicol – Cenusareasa zootehniei romanesti”, ce va avea loc de la ora 11.00, pe pagina de Facebook a evenimentului.

La discutii vor participa profesorul universitar Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), inginerul zootehnist  Iacob Lelior, medicul veterinar Ovidiu Sicoe, specialist in patologie aviara, medicul veterinar Aurora Alexandru, alaturi de dr. inginer Egmond Lucian Popovici. Deoarece participantii reprezinta si firme de top din sectorul avicol romanesc, vor incerca impreuna sa indice spre ce directie se indreapta sectorul avicol in Romania.

O alta tema de dezbatere va fi de importanta tehnologiilor inovative si a masurile de bunastare in cresterea pasarilor. Sa nu uitam si ca APIA plateste subventii pentru bunastarea pasarilor.

Te-ar putea interesa si:

Totodata, se va vorbi si despre riscurile care pot determina cresterea costului de productie, ceea ce poate afecta nivelul de competitivitate al producatorilor romani pe piata europeana a carnii de pasare, precum si despre rolul pe care il joaca mediul asociativ din avicultura romaneasca.

Avicultura reprezinta principalul furnizor de proteina de origine animala din zootehnia romaneasca. In acelasi timp, avicultura este si principalul consumator de cereale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE