AFIR vine in sprijinul solicitantilor de fonduri europene in problema cofinantarii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficiala de internet, www.afir.info, in cadrul sectiunii „Rapoarte si Liste”, subsectiunea „Lista institutiilor financiare”, o rubrica destinata produselor de finantare adaptate nevoilor beneficiarilor proiectelor finantate prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.

„Din experienta programarii anterioare, a PNDR 2007 – 2013, problema cofinantarii investitiilor in agricultura si pentru dezvoltarea mediului rural a reprezentat unul dintre principalele motive pentru care s-au dezangajat fonduri. Pentru a veni in sprijinul beneficiarilor noului Program am identificat o solutie de popularizare pe site-ul AFIR a ofertelor financiar-bancare, oferindu-le astfel oportunitatea de a alege un instrument financiar flexibil si potrivit investitiei pe care doresc s-o dezvolte cu ajutorul fondurilor europene, disponibile tarii noastre prin PNDR 2020”, a declarat directorul general al AFIR, Adrian-Ionut CHESNOIU.

Precizam ca, in cadrul noii rubrici, a fost deja publicata oferta unei institutii bancare in vederea emiterii Scrisorilor de Garantie Bancara pentru autoritatiilor publice locale, care deruleaza proiecte de investitii finantate prin PNDR 2020.

„La nivelul AFIR, in baza unui protocol de colaborare, se poarta discutii lunare cu Asociatia Româna a Bancilor (ARB) pentru a analiza posibilitatea obtinerii de conditii avantajoase pentru beneficiarii proiectelor finantate prin PNDR 2020, astfel incât investitiile sa fie finalizate la termen, fara probleme”, a subliniat Adrian-Ionut CHESNOIU.

Responsabilitatea ofertelor publicate apartine exclusiv institutiei financiar-bancare, la fel si valabilitatea produselor de finantare. Totodata, mentionam ca AFIR nu efectueaza nicio ierarhizare sau selectie a acestor institutii financiar-bancare.

Lista institutiilor bancare nu este una exhaustiva si nu include toate institutiile bancare ce pot oferi produse de finantare beneficiarilor PNDR 2020. Aceasta lista este orientativa, publicarea ei pe portalul AFIR având scopul de a facilita identificarea, alegerea si contactarea acestor institutii de catre cei interesati.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE