fonduri europene nerambursabile

AFIR: Silozurile, grajdurile si serele ar putea fi cumparate de catre beneficiarii PNDR in mod direct

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficiala de internet, www.afir.info, in cadrul sectiunii „Dezbatere Publica”, versiunea consultativa a Ghidului Bazei de date cu preturi de referinta pentru silozuri, grajduri si sere din cadrul proiectelor implementate cu fonduri europene din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

„Dupa modelul Bazei de date cu preturi de referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate, pe care AFIR a implementat-o inca din 2014, am decis sa realizam un instrument de lucru similar si pentru silozuri, grajduri si sere. Astfel, elementele care se vor regasi in aceasta Baza de date, vor putea fi achizitionate de catre beneficiarii PNDR, in mod direct, fara a mai parcurge nicio alta procedura de achizitie. Mai mult, beneficiarii PNDR vor avea la indemâna solutii la cheie pentru realizarea unui sistem integral de depozitare a cerealelor. De asemenea, atrag atentia asupra faptului ca in Baza de date se vor introduce preturile de vânzare catre beneficiarii PNDR, nu preturile recomandate de producatori.” a declarat directorul general al AFIR, Adrian-Ionut CHESNOIU.

Elementele din categoriile mentionate (silozuri, grajduri si sere) se vor introduce in Baza de date sub forma unor proiecte tip, functionale, de catre producator sau de catre un singur importator/ dealer al acestuia.

Producatorul sau importatorul care inscrie elemente are posibilitatea de a incarca maximum 20 de proiecte tip pentru fiecare marca din categoriile mentionate. Precizam ca preturile din baza de date vor fi exprimate in Euro si nu vor include TVA (pret CIP la beneficiar).

Actualizarea preturilor se va realiza o data pe an pentru fiecare marca per trader, cu aprobarea conducerii AFIR si se va face la solicitarea oficiala a producatorului/ importatorului/ dealerului care a inscris marca respectiva in Baza de date in urma analizarii acesteia de catre expertii AFIR.

Versiunea consultativa a Ghidului Bazei de date cu preturi de referinta pentru silozuri, grajduri si sere este publicata pe portalul AFIR la sectiunea „Dezbatere Publica”, rubrica „Documente in dezbatere”.

Toti cei interesati sa trimita propuneri sau observatii au la dispozitie adresa de e-mail, consultare@afir.info. Perioada de consultare publica este de 10 zile de la publicarea pe pagina de internet a Agentiei, respectiv 18 septembrie 2017.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE