AFIR: noi oportunitati de informare pentru solicitantii de fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In contextul aprobarii Planului National Strategic pentru perioada 2023 2027, AFIR  va lansa o noua pagina de internet, pentru solicitantii de fonduri europene, se arata intr-un document remis Stiri Agricole. In continuare va redam continutul comunicatului.

“Noul portal este accesibil publicului larg, accesand link-ul www.afir.ro, incepand din data de 16.12.2022.

Mentionam ca actualul portal, disponibil in continuare pe adresa www.afir.info, este functional si actualizat la zi. Astfel, fermierii, procesatorii, antreprenorii si autoritatile publice care deruleaza investitii finantate din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala vor putea accesa in continuare, fara restrictii, toate sectiunile si aplicatiile aferente acestei platforme cu care s-au obisnuit.

Citeste si: Cooperativa Tara Mea reziliaza contractele cu firmele austriece

Provocarile tehnologice si tendinta de digitalizare completa a serviciilor pe care AFIR le ofera solicitantilor si beneficiarilor de fonduri europene nerambursabile au scos in evidenta necesitatea de a pune la dispozitia publicului un instrument online actualizat la nivelul tehnologic de azi.

Proiectul noului portal propune o abordare mai facila, mai accesibila tuturor partenerilor nostri, moderna si intuitiva.

Suntem una dintre institutiile publice cu cel mai ridicat grad de digitalizare si acest lucru ne determina sa lucram constant la imbunatatirea acestui aspect, noua interfata web fiind doar una din ultimele masuri concrete pe care le-am dezvoltat”, a precizat George CHIRITA, Directorul general al AFIR.

Noul portal al AFIR va reprezenta un instrument de lucru deosebit de important, atat prin rolul sau de informare, cat mai ales prin rolul sau de platforma digitala prin intermediul careia solicitantii pot depune cereri de finantare pentru investitii, beneficiarii privati pot derula proceduri de achizitii, pot incarca raspunsuri la solicitarile de informatii suplimentare, pot depune contestatii etc.

De asemenea, tot prin intermediul noului portal va fi disponibila Baza de Date cu Preturi de Referinta, o noua lista cu societatile de consultanta, care acum permite formularea de opinii privind calitatea serviciilor oferite, o harta interactiva care afiseaza adresa exacta si contactele structurilor AFIR, dar si a proiectelor finantate prin FEADR dar si alte aplicatii si functionalitati.

Dupa incheierea perioadei de consultare publica, noul portal al AFIR va inlocui portalul actual la inceputul lunii ianuarie 2023.

Toti cei interesati sa ne trimita opinii, sugestii sau observatii privind sectiunile si functionalitatile noului portal au la dispozitie adresa de e-mail consultare@afir.info pana la data de 28 decembrie 2022. Ulterior acestei date, toate observatiile primite vor fi inaintate departamentului tehnic in vederea analizei si, dupa caz, implementarii acestora.”

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE