Afaceri de nisa, insa profitabile: Romania produce carne de melc in valoare de 50 de milioane de lei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Romania produce anual carne de melc in valoare de 50 de milioane de lei, iar intreaga productie este exportata, deoarece romanii nu sunt mari consumatori ai acestui produs. Marea parte a productiei este asigurata de doar patru companii locale din Hunedoara, Tulcea, Mures si Sibiu.

Cel mai mare producator de carne de melc din Romania este o firma din Hunedoara, cu afaceri de 31,7 milioane de lei. Firma din Hunedoara, detinuta de antreprenori francezi, este cel mai mare exportator pe acest segment de piata din Romania. Compania livreaza toata productia din Hateg in Franta pentru ca romanii nu sunt consumatori de melci. Cei mai mari consumatori de melci sunt francezii si nemtii, conform datelor furnizate de companie.

„Carnea de melc se remarca prin continut mare de proteine si continut mic de glucide si lipide (…). Cochilia se foloseste la realizarea anumitor specialitati din carne de melc (melci umpluti). Achizitia materiei prime este una dintre cele mai importante etape. Melcii sunt colectati din doua surse: din fauna salbatica si din fermele de crestere a melcilor“, spun reprezentantii companiei din Mures.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE