Nasui(Ministerul Economiei), despre impozitul zero pe salarii: masura ar putea fi aplicata in agricultura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, considera ca impozitul zero pe salariul minim este cea mai buna masura care poate fi luata pentru combaterea saraciei si sustine ca, incepand cu anul 2022, aceasta masura ar putea fi implementata in agricultura, unde salariile sunt foarte mici.

„Impozitul zero pe salariul minim este cea mai buna masura pe care o putem face sa combatem cea mai mare problema a Romaniei, si anume saracia. E o masura absolut realizabila daca avem dorinta politica sa o facem. In programul de guvernare incepem sa facem asta din 2022 intr-un domeniu anume. Nu va ascund ca sper si cred ca acesta va fi agricultura, pentru ca in agricultura sunt si salarii mici si evaziune fiscala foarte mare. O masura “zero taxe” elimina aceasta evaziune pentru ca o face nerentabila. De ce sa te mai ascunzi, sa nu platesti totul prin banca daca oricum nu mai exista povara fiscala mare. Povara fiscala este cea care incurajeaza, de fapt, evaziunea fiscala”, a sustinut Nasui.

La sfarsitul lunii noiembrie 2020, Claudiu Nasui declara ca masura “zero taxe pe salariul minim”, inclusa in programul USR PLUS de guvernare, ar urma sa fie implementata gradual, pe parcursul a cinci ani, si va viza in primul rand clasele sociale in care sunt cele mai mici salarii

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE