Afaceri de familie: dacă tata are o podgorie, e musai să faci vin!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Când a vizitat prima dată țara natală a tatălui său, Italia, era doar o copilă. Un văr din Toscana a „dădăcit-o” în tainele producerii vinului, iar astăzi se poate lăuda cu propriul vin roșu, apreciat de degustători.

Așa sună, pe scurt povestea canadiencei Lia Tolaini-Banville. Tatăl ei, Luigi Tolaini, s-a născut în Lucca, Toscana, și a emigrat în Canada, în tinerețe, unde a construit o companie înfloritoare de transport. Și-a întemeiat o familie și apoi s-a întors în Italia pentru a dezvolta o afacere în domeniul viticol, care îi poartă numele. Astăzi, Lia Tolaini-Banville se ocupă de marketing, dar și de crearea de noi sortimente. Pe partea de vânzări, ea și-a testat aptitudinele înființând o companie împreună cu sora ei, în 2004, prin care importă vinurile produse de tatăl ei, dar și alte sortimente din Italia.

Antreprenoarea povestește că de mică a fost introdusă în cultura vinului. „Când eram copii, aveam întotdeauna vin pe masă sau apă, nu lapte sau Coca Cola”, spune ea.

Rolul principal în dezvoltarea ei ca om de afaceri în industria vinului l-a avut tatăl său. „Sunt norocoasă să am un tată care a transformat producția de vin într-o artă”, arată Lia Tolaini-Banville, citată de Boston Globe.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE