Acord intre ministrul Agriculturii si ciobani asupra numarului de caini la stana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anuntat de curand ca a ajuns la un acord cu reprezentantii oierilor privind numarul de caini de la o stana. Practic, crescatorii de ovine vor putea sa aiba pana la 13 caini, la 1.000 de oi.

„Am stabilit ulterior sa ne intalnim intr-un grup de lucru, Ministerul Agriculturii cu Ministerul Mediului si producatorii, adica reprezentantii oierilor, si am stabilit niste linii comune. Am reusit sa stabilim o solutie pentru caini. La 300 de oi au sase caini, iar pentru fiecare 100 de oi inca un caine. Deci, practic, la 1.000 de oi pot sa aiba 13 caini. Toti stim ca oierii nostri se confrunta cu atacuri din partea sacalilor. Sacalii s-au inmultit foarte tare, mai mult decat lupii. De asemenea, trebuie reamintit ca Romania detine jumatate din populatia de ursi a Europei – 6.000 de ursi. Spre urmare, oierii au mari probleme, mai ales in perioada transhumantei. Maine, la ora 14.00, grupul de lucru va avea o intalnire la Parlament pe ceea ce s-a stabilit si va definitiva cu parlamentarii nostri”, a declarat ministrul Agriculturii, la Realitatea TV.

O noua runda importanta de negocieri intre reprezentatii oierilor si autoritati va avea loc astazi, incepand cu ora 14.00, in cadrul Comisiei pentru Agricultura, din Camera Deputatilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE