Achim Irimescu se va intalni, pe 18 ianuarie, cu Phil Hogan. Ce va discuta ministrul la Bruxelles

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, urmeaza sa se intalnesca, la Bruxelles, pe data de 18 ianuarie, cu Phil Hogan, comisarul european pentru Agricultura. Anuntul a fost facut recent chiar de catre seful MADR.

„Exista foarta multa birocratie. Intr-o masura destul de mare am mostenit aceasta birocratie. Pe langa acest lucru, birocratia e si o componenta importanta la nivel european. Anul acesta vom reusi sa realizam o serie de simplificari, va promit solemn. Pe 18 ianuarie voi merge la Bruxelles, unde ma voi intalni cu Phil Hogan. Unul dintre subiecte se refera la conditiile artificiale care au condus la pierderea multor proiecte cu finantare europeana”, a declarat Achim Irimescu, la „Ora de stiri”, de la postul TVR 2.

Conditiile artificiale sunt acele conditii de eligibilitate sau selectie create de beneficiari cu scopul de a se transforma din solicitanti neeligibili in eligibili, de a-si spori punctajul obtinut in cadrul criteriilor de selectie sau de a obtine avantaje financiare mai mari.

Conform noului Ghid intocmit de AFIR, crearea conditiilor artificiale pentru accesarea fondurilor europene acordate prin PNDR poate duce la revocarea/incetarea contractului si la obligarea beneficiarului de a restitui intreaga suma primita ca finantare a proiectului, la care se pot adauga si dobanzi sau penalitati.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE