Achim Irimescu: Directorii din minister vor da concurs cu teste de inteligenta si de management

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, doreste sa supuna candidatii la posturile de directori in cadrul MADR la teste de inteligenta si de management, la fel cum se procedeaza si la Comisia Europeana, informeaza Agerpres.

„(…) Sunt oameni de calitate in sistem, care trebuie adusi la suprafata. Eu nu comentez cum au fost pusi unii sau altii. Nu conteaza cu ce vii in spate, nu am probleme cu politicul, important este ca oricine sa poata veni la concurs. Asta este ideea. Si directorii actuali si oricine doreste. Voi da test ca la Comisia Europeana. Eu am dat test pe inteligenta, pe management, deci merg exact ca la Comisia Europeana. (…) La secretari de stat nu voi aplica aceasta procedura, dar la directori generali si directori in mod cert”, a spus Achim Irimescu, in cadrul unui interviu acordat Agerpres.

Seful MADR a precizat de asemenea ca doreste sa mai simplifice organigrama Ministerului, pentru a nu mai avea „directori generali adjuncti, directori si asa mai departe”.

„Deja am eliminat un post de secretar de stat si am ramas doar cu trei. L-am numit pe Sorin Radu si in viitor vom vedea ce se va mai intâmpla. Am schimbat directorul general la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), l-am numit pe Andrei Szakal, si in curând il voi schimba si la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). L-am adus ca si consilier al meu pe Miron Moldovan, care a mai lucrat in minister, la buget, si care deja a descoperit niste lucruri care m-au socat. Este vorba de 800 de proiecte, pe Masura 322 de infrastructura rurala, unde primariile risca sa returneze banii europeni, daca nu vom face cât mai rapid acte aditionale cu aceste primarii si prefecturi. Sunt adevarate bombe cu efect intârziat pe care functionarii nostri nu mi le-au semnalat. Domnul Moldovan are si o relatie foarte buna cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice, pentru ca vorbeste acelasi limbaj”, a mai spus Achim Irimescu, pentru sursa citata.

In fruntea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a fost numit de curant Ioan Merca, director executiv adjunct în cadrul APIA Cluj. Acesta a confirmat recent preluarea portofoliului, potrivit jurnalistilor de la Ziarul de Cluj. In varsta de 45 de ani, Ioan Merca este profesor dosctor, specializat in Agrotehnica in cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE