Noul sef al APIA este Ioan Merca, directorul executiv adjunct al filialei din Cluj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Noul sef al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) este Ioan Merca, director executiv adjunct în cadrul APIA Cluj. Acesta a confirmat recent preluarea portofoliului, potrivit jurnalistilor de la Ziarul de Cluj.

„De luni voi prelua portofoliul. Am mai multe obiective, insa cele mai importante sunt evaluarea profesionala dupa criterii de performanta a oamenilor din sistem si definitivarea softului de plati pentru fermieri. Plec la Bucuresti cu inima curata si vreau sa ma intorc acasa tot la fel, dupa ce termin munca acolo”, a spus Ioan Merca, pentru sursa citata.

In varsta de 45 de ani, Ioan Merca este profesor dosctor, specializat in Agrotehnica in cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV).

Potrivit CV-ului sau, din febriarie 2010 Ioan Merca ocupa functia de consilier superior in cadrul Camerei Agricole a Judetului Cluj. Aceeasi functie, Ioan Merca a ocupata si la Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Cluj, in perioada iunie 2009 pana in febriarie 2010.

In 2006, Ioan Merca a obtinut si titlul de doctor in Agrotehnica, in cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj Napoca. Totodata, Ioan Merca este licentiat si in Economie, la Universitatea din Oradea.

De asemenea, acesta detine si un master in Dezvoltare Agricola si Rurala in cadrul Institutului Superior Franco-Roman Agroalimentar si de Dezvoltare Agricola.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE