A fost elimnată taxa pentru eliberarea licenței de depozit

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În Monitorul Oficial de astăzi a fost publicată Ordonanța de Urgență 28/2014, prin care se elimină o serie de taxe şi tarife nefiscale, cum este cea pentru eliberarea licenței de depozit.

Actul normativ simplifică sistemul de taxe în sensul abrogării unor tarife și taxe parafiscale. Guvernul a motivat abrogarea acestora fie prin faptul că încasările au fost nesemnificative, fie prin faptul că procedurile administrative privind colectarea și evidența acestor taxe sunt neperformante.

Astfel, se elimină taxa pentru eliberarea licenței de depozit în cadrul autorizării operatorilor economici ce aveau dreptul să depoziteze semințe.

Oficiile Registrului Comerțului de pe lândă tribunale vor acorda gratuit îndrumarea prealabilă privind formalităţile legale pentru constituirea şi modificarea actelor constitutive ale firmelor, îndrumarea pentru completarea corectă a cererii de înregistrare şi a formularelor tipizate specifice activităţii registrului comerţului și vor presta gratuit tehnoredactarea cererii de înregistrare și redactarea declaraţiei pe propria răspundere a fondatorilor, administratorilor, împuterniciţilor sucursalelor şi a cenzorilor că îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege.

Prin acest act normative se elimină taxa ce se datora către structurile de specialitate pentru eliberarea avizului privind activitățile de comercializare, de distribuţie şi de prestări de servicii în domeniul dispozitivelor medicale.

Taxa pentru eliberarea unui paşaport electronic, a unui paşaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei, procurarea unui act judiciar sau extrajudiciar, la cererea unor persoane fizice sau juridice străine, eliberarea de adeverinţe, precum şi alte servicii prestate de autorităţi se uniformizează la 22 lei.

A fost eliminată taxa percepută de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă în vederea acreditării furnizorilor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă ce pot să presteze servicii finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE