Willy Schuster, țăranul bio activist, va preda lecția de agricultură românească la Budapesta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Adept al susținerii fermelor de familie, Willy Schuster va reprezenta România la Forumul Global și Expoziția Agriculturii Familiale, care vor avea loc în perioada 4-7 martie, la Budapesta.

Willy Schuster, cel care ne va reprezenta la conferința Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a ONU este membru al Comitetului Organizator al Mecanismului Societății Civile (CSM) în cadrul FAO. Acasă, Willy Schuster se ghidează după un principiu simplu: „Țăranii pot hrăni bine Europa”. Așa că și-a înființat propria fermă ecologică, unde produce lapte organic, în Moșna, județul Sibiu.

Pentru a-i învăța și pe alții, Willy Schuster a contribuit la înființarea Ecoruralis, o asociație care încurajează și sprijină țăranii români la trecerea la agricultura ecologică. Totodată, fermierul activist a pus bazele Cooperativei Biocoop, primul magazin din țară care comercializează produse organice provenite direct din ferme ecologice de familie. Mai mult decât atât, împreună cu familia sa, Willy Schuster a fost inițiatorul proiectului WWOOF România, o rețea de ferme ecologice din întreaga lume, prin care încearcă să atragă interesul public asupra satelor prin primirea de voluntari.

Anul 2014 a fost declarat de FAO „Anul internațional al agriculturii familiale”. La conferința de la Budapesta vor participa numeroși agricultori și miniștri ai agriculturii de pretutindeni.

Forumul se va axa pe trei teme majore. Prima se referă la rolul gospodăriilor familiale în contribuția la securitatea alimentară globală și locală. Cea de a doua la agricultura familială și cele trei dimensiuni ale sustenabilității, respective armonizarea aspectelor sociale, de mediu și economice. Cea de-a treia ține de provocările majore și oportunitățile pentru investiții în agricultura familială. Willy Schuster va susține o prezentare în cadrul dezbaterii despre modalitățile prin care cooperarea facilitează accesul la resurse și servicii în cadrul agriculturii familiale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE