Virgil Găman și Peter Tamas Nagy, arestați pentru 30 de zile în dosarul mitei de la MADR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii Nagy Peter Tamas şi secretarul general al MADR, Virgil Găman,  au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, potrivit unei decizii luate vineri de instanţa supremă, în dosarul mitei de la MADR.

De asemenea, Claudiu Vasilescu şi Haller Zoltan-Jozsef, administratorii unor firme prin care Nagy şi Găman ar fi primit mită, au fost arestați pentru 30 de zile, transmite Mediafax. Cei doi sunt urmăriţi penal pentru complicitate la luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată tot la instanţa supremă.

În dosarul mitei de la MADR, procurorii DNA au început urmărirea penală și în cazul europarlamentarului PC Laurențiu Rebega, finul ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. Europarlamentarul PC Laurențiu Rebega beneficiază de imunitate.

Potrivit unor surse politice, citate de presa centrală, unii membri ai Partidului Conservator au cerut suspendarea europarlamentarului PC Laurențiu Rebega până la soluționarea cauzei.

Scandalul iscat în jurul mitei de la MADR nu a rămas fără ecou pe scena politică. Mai mulți membri ai Partidului Conservator se vor reuni în acest sfârșit de săptămână, împreună cu membri ai PSD, la solicitarea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, la discuții, la un hotel din zona montană, deținut de un lider PSD, informează psnews.ro. Una dintre temele care ar putea fi abordate este poziția PC în actuala coaliție de guvernare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE