Vinul românesc, promovat la VINEXPO-2013, în Franța

Facebook
Twitter

12 renumiți producători de vinuri românești participă la cea de-a 17-a ediție a celui mai important eveniment expozițional mondial al anului în domeniul vinului și băuturilor alcoolice, VINEXPO-2013, care se desfăşoară în perioada 16 – 20 iunie, la Bordeaux, în Franța.

În cadrul pavilionului românesc își expun produsele Crama Ceptura, Davino Producție, Halewood România, MV Romexim Trading, Senator Wine, Serve, Vigna Petrovaselo, Vincon Vrancea, Viticola Corcova, Crama Gârboiu, Domeniile Săhățeni și AMB Wine Company. Producătorii români promovează, pe lângă soiurile de vinuri internaționale, și soiuri originale românești precum Fetească Neagră, Fetească Regală, Fetească Albă sau Tămâioasă Românească. Exportatorii români prezenți au avut încă din prima zi numeroase întâlniri cu importatori, firme de distribuție din UE și din afara spațiului comunitar, creându-se astfel reale posibilități de identificare a unor oportunități de export pentru vinurile românești.

Participarea românescă la această manifestare s-a realizat în cadrul Programului de promovare a exporturilor românești, în conformitate cu HG 296/2007, în administrarea Ministerului Economiei în cooperare cu Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România (APEV).

5 zile dedicate vinului

Deschiderea oficială a salonului internațional al vinului și băuturilor alcoolice VINEXPO – 2013 a avut loc pe 16 iunie 2013, în prezența mai multor oficiali francezi, printre care s-au numărat Stéphane Le Foll, ministrul agriculturii, agroalimentației și pădurilor, Alain Juppe, primarul orașului Bordeaux, Pierre Goguet, președintele Camerei de Comerț și Industrie Bordeaux, precum și președintele târgului, Xavier de Etzaguirre.

Pe parcursul celor cinci zile ale manifestării sunt programate conferințe și prezentări de produse, precum și un program special de degustări de produse “Tastings by Vinexpo”. La degustări vor fi prezente personalități din domeniu, precum Michel Rolland, Alex Heinz, Giovanni Bietti sau Tim Atkin. Printre vizitatori se vor număra manageri în achiziții, care reprezintă companii de renume în domeniu, cum sunt Grupul Alain Ducasse, la Tour d’Argent, Taillevent, Relais Bernard Loiseau, Gordon Ramsay. Totodată, la VINEXPO – 2013 sunt prezenți și reprezentați ai marilor lanțuri de hoteluri și restaurante. De la VINEXPO – 2013 nu lipsesc nici reprezentanții importatorilor de vinuri din China și Hon Kong.

VINEXPO – 2013 se bucură de un interes deosebit în plan internațional, la această ediție fiind prezenți 2.400 de expozanți din 45 de țări, printre care Franța, Italia, Spania, Germania, România, SUA, Chile, Argentina, Brazilia, Mexic, Uruguay, Africa de Sud, Serbia, Slovacia, Malta, Norvegia, Sri Lanka. Organizatorii estimează că 45.000 de vizitatori vor trece pragul VINEXPO anul acesta.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE