Meniu

Vin zile grele pentru crescătorii de bovine! Vezi ce se va întâmpla cu prețul laptelui

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Creșterea producției de lapte la nivel european și mondial, precum și a producției de alimente în întreaga lume, dublate de embargoul rusesc, ar putea conduce la scăderi semnificative a prețului laptelui în interiorul Uniunii Europene.

Livrările de lapte din UE vor ajunge în 2014 la un nivel record de 146,4 milioane de tone, ceea ce va contribui direct la scăderea prețurilor pe care le vor obține producătorii europeni. Deja prețurile au început să se reducă, după ce Rusia a interzis importurile din țările europene, Statele Unite sau Canada, potrivit unui raport al unei companii de consultanță. 

Pe termen scurt, o parte din laptele utilizat pentru producerea de brânzeturi care aveau ca destinație Rusia ar putea fi folosite pentru obținerea untului, iar, între timp, producătorii și procesatorii de lapte să caute oportunități de export către alte țări.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.