Vești bune pentru iubitorii de vinuri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Anul 2013 a fost unul excelent pentru agricultură, nu doar în România, ci aproape în întreaga lume. Viticultorii anunță producții record de struguri pentru vin.

Viticultorii din California se așteaptă la o recoltă record de struguri pentru vin, ca urmare a vremii favorabile și a creșterii suprafețelor cultivate cu viță de vine, potrivit Modesto Bee. Brokerii de pe piața vinului susțin că, după doi ani în care producția a fost foarte bună, prețurile vinurilor comercializate de viticultorii din California vor intra pe un trend descendent.

„Consumatorii se află într-o poziție de avantaj, datorită cantității mari de vinuri produsă în California”, apreciază Erica Moyer, reprezentanta unei firme de brokeraj în domeniul viticol.

Anul trecut, piața vinului din California era estimată la 3,16 miliarde de dolari, potrivit datelor Asociației Americane a Cultivatorilor de Viță de Vie. Datele preliminarii ale Departamentului pentru Alimente și Agricultură a statului California arată că producția de struguri albi și roșii pentru vin a fost de 4,23 milioane de tone în 2013, cu 5% mai mare față de cele 4,02 milioane de struguri recoltați în 2012.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE